Decizie importantă în cazul părinților lui Vlad Pascu! Probele au fost anulate
Veste decisivă în cazul părinților lui Vlad Pascu! Un judecător a decis anularea probelor în ceea ce îi privește pe Miruna și Mihai Pascu. Rechizitoriul întocmit de procurorii DIICOT a fost anulat!
- Ce se întâmplă cu dosarele părinților lui Vlad Pascu
- Un judecător a anulat probele
În urma accidentului din 2 Mai, nu doar Vlad Pascu s-a ales cu probleme cu legea, ci și părinții lui. La un an după ce au început cercetările, un judecător a luat o decizie neașteptată: anularea probelor.
Probele împotriva părinților lui Vlad Pascu au fost anulate
Mama lui Vlad Pascu a fost cercetată pentru infracţiuni contra înfăptuirii justiţiei, în timp ce Mihai Pascu, tatăl șoferului drogat, a fost cercetat pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, după ce casa lui a fost percheziționată.
Ei bine, un judecător de la Tribunalul Bucureşti a decis anularea părții din dosar în care sunt implicați părinții lui Vlad Pascu, conform antena3.ro. Probele care îi incriminau pe cei doi au fost eliminate din dosar.
Problemele au înceăut în cazul părinților lui Vlad Pascu după ce mama lui ar fi șantajat o fată, care are calitatea de martor în dosarul în care este cercetat șoferul drogat, după tragedia din 2 Mai. În ceea ce îl privește pe tatăl său, Mihai Pascu ar fi deținut fără drept peste 70 de cartușe de vânătoare.
Ce spune instanța
Conform deciziei Tribunalului București, magistrații au decis nulitatea rechizitoriului procurorilor DIICOT. Așadar, au decis eliminarea din dosar a probelor care îi încriminează pe Miruna și Mhai Pascu. Așadar, cei doi scapă de problemele cu legea după aproape un an.
”În baza art.281 alin. (1) lit.b1) din Cpp, raportat la art.148 alin.(3) din Codul de procedură penală şi la HP 64/2023 al ICCJ - completul pentru dezlegarea unei chestiuni de drept, admite excepţia nulităţii absolute a mijloacelor de probă cu privire la supravegherea video, audio sau prin fotografiere a inculpatei Pascu Miruna, constând în înregistrarea ambientală a discuţiei purtată de aceasta la data de 07.09.2023 cu colaboratoarea, efectuată cu dispozitivele tehnice purtate de colaboratoare.
În temeiul art.102 alin.(3) din Cpp cu referire la decizia nr. 22 din 18 ianuarie 2018 a Curţii Constituţionale, dispune excluderea următoarelor mijloace de probă: înregistrarea ambientală din data de 07.09.2023, efectuată cu dispozitivele tehnice purtate de colaboratoare, şi procesul verbal de redare a acesteia din data de 11.09.2023, procesul-verbal din data de 08.09.2023, inclusiv fotografiile anexate, eliminarea referirilor la acestea şi eliminarea redării conţinutului acestora din cuprinsul tuturor actelor procedurale (inclusiv din rechizitoriul întocmit în cauză) existente la dosarul de urmărire penală, precum şi înlăturarea lor fizică de la dosar”, este o parte din motivarea instanței.