Din ce sunt făcute bancnotele din România. Absolut dezgustător! Mai pui mâna pe ele?
România se află printre țările care folosesc bancnote de plastic, dar este foarte puțin cunoscut un detaliu dezgustător din fabricarea lor. Una dintre substanțele folosite pentru realizarea bancnotelor din România este un motiv de îngrijorare pentru vegani.
- Ce ingredient surprinzător se folosește în fabricarea bancnotelor
- Realitatea este dezgustătoare pentru mulți
Bancnotele de plastic sunt folosite în 23 de țări, iar România se numără printre ele. Totuși, în spatele acestor bancnote, care sunt preferate pentru rezistența lor, se ascunde un adevăr dezgustător pentru mulți. Iată din ce sunt făcute bancnotele din țara noastră!
Ingredientul folosit la fabricarea bancnotelor din România
În urma apariției unui clip în mediul online, în care sunt dezvăluite substanțele folosite pentru fabricarea bancnotele din plastic, publicul larg a rămas în stare de șoc. Seul de vită este unul dintre cele 23 de ingrediente folosite în realizarea banilor de plastic. Seul e o substanță foarte grasă, obținută din grăsimea resturilor animale.
Pe lângă România, Australia, Canada, Marea Britanie, Singapore și Malaezia sunt alte câteva țări care folosesc bancnotele din plastic. Banca de Rezerve a Australiei a confirmat existenţa acestei substanţe în bancnotele australiene.
Adevărul dezgustător a fost dezvăluit într-un clip video
Dezvăluirea a fost făcută într-un clip postat de Project Nightfall pe Facebook. Veganii, în mod special, sunt oripilați de această informație.
"Acest video nu este deloc pe placul veganilor, musulmanilor, hindușilor sau al evreilor", "Seul este o grăsime esenţială care poate proveni doar de la porc, vită sau miel", "Acest clip este un fake news", "Da, banii nu sunt prietenoşi cu veganii, dar ce aţi spune şi despre alte produse? Din păcate, am fost surprins să aflu că "prea multe animale" se află într-o mulţime de alte produse", au fost doar câteva dintre reacţiile internauţilor.
În România, primele bancnote din plastic (polimer) au apărut în 1999. Aparent, încă de atunci, în procesul de fabricație se folosesc și cantități mici de grăsime de vită, pentru a face banii mai alunecoși, mai ușor de folosit, potrivit Știrile Pro TV.
Potrivit BNR, întreaga masă monetară a României ar fi de peste un miliard de bancnote, iar pentru realizarea lor ar fi necesare chiar sute de kilograme de carne de vită.