Doi soți din Botoșani s-au intoxicat cu dioxid de carbon de la mustul din beci. Care este acum starea celor doi bătrâni
Doi soți din Botoșani au fost la un pas de a-și găsi sfârșitul după ce s-au intoxicat cu dioxid de carbon de la mustul pe care-l țineau în beciul casei. Care este starea celor doi acum, după ce au fost transportați de urgență la spital.
- Soț și soț, intoxicați din cauza mustului.
- Băutura din beci le-ar fi putut fi fatală.
Doi soți din Dorohoi, județul Botoșani, au fost la un pas de tragedie, după ce au lăsat la fermentat în beciul casei mai multe sticle de must.
Conform Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, femeia în vârstă de 60 de ani ar fi mers în beciul casei pentru a lua ceva, însă, din păcate, câteva minute i-au fost fatale. Căci, în acest timp a inhalat dioxidul de carbon de la mustul lăsat la fermentat și a picat lată.
Îngrijorat, soțul, care se afla la masă cu rudele, pentru că a văzut că femeia nu se mai întoarce a mers după ea. Astfel că, în momentul în care a intrat și el în beci, a avut aceeași soartă.
Doi soți s-au intoxicat cu dioxit de carbon la Botoșani
La rândul lor, după alte câteva minute, rudele i-au găsit pe amândoi la pământ, moment în care au apelat imediat numărul de urgență 112 pentru a cere ajutor.
În urma apelului, la fața locului au ajuns imediat două echipaje din cadrul ISU Botoșani, dintre care și o ambulanță SMURD, dar și un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță, acordându-le celor doi soți primul ajutor, apoi transportându-i imediat la spital pentru îngrijiri medicale de specialitate.
„Cele două persoane au fost scoase imediat din beci, fiind preluate de către echipajele de prim ajutor care, după ce le-au administrat oxigen, le-au transportat la spital pentru îngrijiri medicale de specialitate. În urma cercetărilor efectuate la fața locului s-a stabilit că, cel mai probabil, cei doi s-au intoxicat cu dioxid de carbon. Nu toți oamenii știu despre pericolul din timpul fermentării mustului. Doar câteva minute de inhalare a dioxidului de carbon pot fi fatale”, spun reprezentanții IGSU, scrie DIGI24.
După acest incident, medicii trag un semnal de alarmă și spun că fermentarea mustului este un adevărat pericol pentru sănătatea oamenilor. El nu are miros sau culoare, iar în câteva minute poate deveni fatal.