Doliu imens în lumea scriitorilor din România! O mare poetă s-a stins din viață la vârsta de 72 de ani
Lumea scriitorilor din România, în doliu! Marea poetă Angela Marinescu s-a stins din viață la vârsta de 72 de ani. Tristul anunț al trecerii în neființă a fost făcut de poetul Alexandru Petria.
- Lumea scriitorilor din România, în doliu
- A murit o mare poetă
- S-a stins din viață la vârsta de 72 de ani
De astăzi, lumea scriitorilor din România e mai săracă. Angela Marinescu, o mare poetă, a murit la vârsta de 72 de ani. Tristul anunț că aceasta s-a stins din viață a fost făcut de poetul Alexandru Petria care a scris câteva rânduri emoționante.
Lumea scriitorilor din România, în doliu
Doliu imens în lumea scriitorilor din România! A murit Angela Marinescu. Marea poetă s-a stins din viață la vârsta de 72 de ani. De-a lungul carierei sale, Angela Marinescu a publicat peste 15 volume de versuri, printre cele mai recente numărându-se: Cocoșul s-a ascuns în tăietură (1996), Fugi postmoderne (2000), Îmi mănânc versurile (2003), Limbajul dispariției (2006), Întâmplări derizorii de sfârșit (2006) și Probleme personale (2009).
Vestea neașteptată că marea poetă a decedat a fost făcută de poetul Alexandru Petria prin intermediul câtorva rânduri emoționante.
”A murit una dintre marile poete ale literaturii române, Angela Marinescu. Viața i-a fost totuna cu literatura, fără resturi, chiar cu un masochism asumat. O femeie dificilă, dar de înțeles și admirat, până la urmă. A scris cum și-a dus zilele, și are suferință cât pentru zece vieți în versuri!, alergică la concesii. Dumnezeu s-o odihnească!”, scrie Alexandru Petria, notează stiripesurse.ro.
Cine a fost Angela Marinescu
Angela Marinescu a fost fiica lui Marius Marcovici, funcționar superior la Prefectura orașului Arad, și a Mariei (n. Martiș), profesoară de educație fizică și campioană națională la schi și la înot.
De-a lungul carierei sale, pe lângă cele peste 15 volume de versuri, marea poetă a publicat un volum de eseuri, Satul în care mă plimbam rasă în cap, 1996, precum și un Jurnal scris în a treia parte a zilei, 2004.
Potrivit bibliografiei sale, pe lângă poezie, mai figurează și câteva antologii editate în țară sau în străinătate, în limbile engleză, germană, poloneză.