Doliu în lumea teatrului românesc! S-a stins din viață la trei ani după soția sa: ”Dansează în ceruri”
Este zi de doliu în lumea teatrului românesc! Celebrul actor s-a născut la 27 martie 1940, în localitatea Făget (judeţul Timiş), și, din nefericire, s-a stins din viață în ziua de 11 aprilie 2022. A murit la trei ani după partenera sa de viață, pe care a venerat-o și a iubit-o extraordinar de mult, așa cum mai mereu mărturisea.
- S-a stins din viață Traian Stănescu
- A murit la trei ani după Ilinca Tomoroveanu
- Traian Stănescu, carieră impresionantă
Este zi neagră în lumea teatrului românesc! Unul dintre cei mai cunoscuți, apreciați și iubiți actori de la noi din țară s-a stins din viață subit, când nimeni nu s-ar fi așteptat, la trei ani după decesul soției sale.
Doliu în lumea teatrului românesc
Vestea tragică a fost anunțată de fiul acestuia. Mihai Stănescu a făcut anunțul care a îngenuncheat de durere întreaga lume a teatrului românesc. Din păcate, actorul de teatru şi film Traian Stănescu a murit.
Mihai Stănescu a postat pe rețelele de socializare și o fotografie emoționantă cu părinții săi.
”Acum dansează în ceruri amândoi... Zbor lin, TATA!”, a scris Mihai Stănescu pe rețelele de socializare.
Partenera de viață a lui Traian Stănescu a fost nimeni alta decât marea actriță Ilinca Tomoroveanu. Regretatul actor s-a născut la 27 martie 1940 în localitatea Făget, judeţul Timiş.
Traian Stănescu, carieră impresionantă
Traian Stănescu a absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică Bucureşti, secţia Actorie, promoţia 1961, la clasa profesorului G.D. Loghin.
Ulterior, a jucat la Teatrul C.F.R. Giuleşti (1964-1965), în “Băiat bun, dar cu lipsuri” de Nicuţă Tănase, “Billy mincinosul” de Keith Waterhouse, “Pădurea împietrită” de Robert Emmet Sherwood.
Luigi - “Sâmbătă, duminică, luni” de Eduardo De Filippo (regia Dinu Cernescu, 2007); “Maşinăria Cehov” de Matei Vişniec (regia Cristian Ioan, 2003), “Crimă pentru pământ” după Dinu Săraru (dramatizarea şi regia Grigore Gonţa, 2002) “Amanţii însângeraţi” (regia Alexandru Tocilescu, 2002), “Numele trandafirului” după Umberto Eco (regia Grigore Gonţa, 1998); ″Strigoii” de Henrik Ibsen (regia Nicolae Scarlat, 1997); “Ondine” de Jean Giradoux (regia Horea Popescu, 1994); “Cine are nevoie de teatru” de Timberlake Wartenbaker (regia Andrei Şerban, 1990); “Moştenirea” de Pierre de Marivaux (regia Horea Popescu, 1989) - sunt doar câteva dintre rolurile pe care le-a jucat.