Ea este România Matcașu, singura femeie care poartă numele țării noastre! Femeia a fost botezată de regele Carol al II-lea
Doamnelor și domnilor, v-o prezentăm pe România! Nu, nu țara, ci femeia! Ea este România Matcașu, singura femeie care poartă numele țării noastre! Femeia a fost botezată de regele Carol al II-lea! România provine dintr-o familie cu 16 frați!
- Ea este România Matcașu, singura femeie care poartă numele țării noastre!
- Femeia a fost botezată de regele Carol al II-lea!
- România provine dintr-o familie cu 16 frați!
Într-o țară plină de surprize, ea este cireașa de pe tort! Ziua de 1 decembrie nu este o sărbătoare numai a țării, ci și a României Matcașu, singura femeie care poartă numele țării noastre și care, an de an, își sărbătorește onomastica! Unde mai puneți că însuși regele Carol al II-lea a fost cel care a botezat-o cu prenumele de „România”!
România Matcașu, singura femeie care poartă numele țării noastre, a fost botezată de regele Carol al II-lea
Femeia a povestit că tatăl ei i-a scris regelui Carol al II-lea și l-a rugat să o boteze. Nimeni nu se aștepta ca acesta să accepte, însă, iată că lucrurile au stat complet diferit! Și dacă credeți că este ușor să te cheme... ”România”, ei bine, vă înșelați amarnic! Românca a declarat că, inclusiv în ziua în care s-a cununat a fost pusă să-și repete numele, deoarece nimeni nu o credea.
„Chiar și la cununie m-au pus să repet cum îmi zice, credeau că le-am spus țara în care m-am născut”, povestește România.
În plus, România are două zile de sărbătoare! Pe lângă cea din data de 1 decembrie, femeia își sărbătorește ziua de naștere în vară, pe data de 30 iulie 1940, iar dacă nu ne credeți pe noi, cartea de identitate din galeria foto stă drept dovadă.
România a povestit de mai multe ori că provine dintr-o familie modestă, cu mari lipsuri financiare, mai ales că vorbim despre o familie foarte numeroasă. Femeia a recunoscut că are 16 frați.
”Eram sărmană, proveneam dintr-o familie cu 16 copii. Vreme de război, așa că tata i-a scris Regelui Carol al II-lea, dacă poate să mă boteze. Majestatea Sa a fost de acord, așa că mi-a dat prenumele România”, a mai declarat România Matcașu.
Iar asta nu este tot! Cea mai mare dorință a României este să poată boteza o fetiță cu prenumele său, căci, dacă nu vă gândeați la asta, se simte foarte mândră de cum o strigă lumea, România!
”Mi-ar plăcea să pot boteza o fetiță cu prenumele România (…) Niciodată nu m-am simțit dezavantajată că mă numesc România!”, a spus femeia.
1 decembrie 1918 - Marea Unire
Ziua Națională a României este celebrată an de an pe data 1 decembrie, fiind stabilită printr-o lege promulgată în 1990. De astfel, marchează un moment important din istoria românilor, cel în care Marea Adunare de la Alba Iulia a votat unirea Transilvaniei cu România, în 1918.
La data 1 decembrie 1918 a fost convocată Adunarea Naţională a Românilor, la Alba Iulia, lucrările finalizându-se cu Hotărârea de unire a Transilvaniei cu România, votată în unanimitate. Acest act a avut loc după ce, în data de 27 martie 1918, respectiv 28 noiembrie 1918, organele reprezentative ale Basarabiei şi Bucovinei au votat unirea.
"Adunarea Naţională a poporului român din Transilvania, Banat şi părţile ungurene a primit rezoluţiunea prezentată prin Vasile Goldiş în întregimea ei şi astfel unirea acestei provincii româneşti cu ţara mamă este pentru toate veacurile decisă", anunţa Gheorghe Pop de Băseşti, preşedintele Marii Adunări.