Elevii din România vor să depună plângere pe numele ministrului Educației Naționale. Care este motivul: ”A dat dovadă de dezinteres”
Elevii din România au decis să depună plângere penală pe numele ministrului Educației, fiind nemulțumiți de mai multe aspecte care nu par a fi tocmai roz, în ceea ce privește educația din țara noastră. În principiu, liderii elevilor români sunt deranjați de faptul că nu a fost respectată ordonanţa referitoare la decontarea transportului lor.
- Elevii depun plângere penală pe numele ministrului Educației
- Ce i-a nemulțumit pe elevii din România
- Declarațiile asociaţiilor de elevi
Două asociaţii de elevi din România și-au propus să depună o plângere penală pe numele ministrului Educației Naționale, Sorin Cîmpeanu. Asociațiile de Elevi îl acuză pe ministrul Sorin Cîmpeanu de abuz în serviciu.
Elevii din România vor să depună plângere pe numele ministrului Educației Naționale
Astăzi, 20 iulie, Asociațiile de Elevi depun o sesizare penală pe numele lui Sorin Cîmpeanu, iar motivul este nepublicarea normelor de aplicare pentru OUG 50/2021, adică abuz în serviciu, în condițiile în care aceste norme ar fi trebuit să fie publicate în termen de 30 de zile.
Biroul de Presă al Asociației Elevilor din București și Ilfov a mai anunțat că echipa formată din liderii elevilor va fi prezentă atât la Parchetul de pe lângă Înalta Curtea de Casație și Justiție, cât și la Administrația Prezidențială.
Așadar, elevii vor să îi solicite președintelui țării, Klaus Iohannis, să înceapă urmărirea penală a ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu.
”Suntem nemulțumiți deoarece acesta, de foarte multe ori, a dat dovadă de dezinteres față de transportul elevilor și asigurarea transportului gratuit al elevilor. Mai mult, la momentul actual în urma adoptării unei OUG prin care se modifică și se reintroduce procedura de decont a navetei elevilor, a fost prevăzut faptul că, la termen de 30 de zile de la adoptarea ordonanței ministrul va adopta, prin ordin de ministru, o anumită metodologie de decontare”, au declarat elevii, conform Antena3.
Ce vor să obțină, de fapt, asociațiile de elevi
Se pare că ordinul respectiv nu a fost adoptat, deși au trecut peste 30 de zile, fiind încălcată ordonanța pe care chiar ministrul Sorin Cîmpeanu a dat-o. Elevii au mai subliniat faptul că drepturile elevilor nu sunt un joc al autorităților, ci constituie o necesitate.
”Considerăm că dezinteresul de care autoritățile, referindu-ne la ministrul Educației, au dat dovadă până acum trebuie să fie stopată, pentru a asigura cu adevărat un acces la educație al elevilor”, au mai spus elevii, pentru aceeași sursă.
În trecut, Consiliul Național al Elevilor, în frunte cu președintele Rareș Voicu, a organizat un protest în fața Guvernului pentru că s-a revenit la vechiul sistem în ceea ce privește transportul și astfel elevii sunt nevoiți să plătească 50% din prețul biletului atunci când doresc să călătorească cu trenul.