„Esteticianul vedetelor”, scandaluri penale cu o pacientă! Miza: un milion de euro / Documente exclusive
Scandalul dintre medicul Marek Vâlcu și pacienta Monica Feliu - care acuză într-un proces civil că și-a pierdut simțul mirosului după ce ar fi fost operată de deviație de sept de estetician – s-a mutat la Parchet.
- Medicul Marek Vâlcu a fost dat pe mâna procurorilor, fiind acuzat că ar fi efectuat o intervenție fără drept
- Pacienta Monica Feliu vrea un milion de euro, pentru că și-ar fi pierdut simțul mirosului
- La rândul lui, esteticianul i-a făcut plângere penală, pentru că pacienta l-ar fi înregistrat pe furiș
Astfel, am promovat o actiune pe rolul Tribunalul Bucuresti – dosar nr. 32546/3/2022 – avand ca obiect pretentii – daune materiale/morale urmare a interventiei chirurgicale la care am fost supusa si tot in cadrul acestui dosar urmeaza sa fie efectuata o expertiza medico-legala care sa stabileasca culpa in actul medical al doctorului Marek Valcu.
In cadrul acestui dosar domnul doctor Marek Valcu a depus intampinare prin care a aratat ca acesta nu ar fi operat de deviatie de sept, ci doar ar fi efectuat o procedura de rinoplastie. Nimic mai fals!
Din discutiile dintre domnul doctor Marek Valcu si subsemnata rezulta expres faptul ca, intrebat fiind despre deviatia de sept, acesta confirma ca indreapta septul (discutie pe whatsapp din 03.02.2022). Mai mult decat atat, anterior supunerii la interventia chirurgicala, chiar domnul doctor Marek Valcu a fost cel care a prescris subsemnatei analize medicale preliminare stabilind diagnostic – rinoplastie cu deviatie de sept. De asemenea, atasam dovezi clare ca anterior, acesta a mai operat de deviatie de sept, parerile/recenziile fostilor pacienti fiind elocvente in acest sens.
O dovada in plus ca Clinica domnului doctor Marek Valcu ofera si servicii privind deviatia de sept rezulta, fara putinta de tagada, din simpla consultare a site-ului acestuia, specificand clar procedura medicala si costul aferent acestei interventii, asa cum rezulta din documentele atasate.
„Admite cererea de asigurare a probelor. Dispune administrarea probei cu expertiza medico-legală, de către I.N.M.L. Mina Minovici cu obiectivele:
1. Să se stabilească dacă toate actele medicale efectuate de ......- începand de la actele premergătoare operaţiei si pana la externarea dupa operaţie - au fost realizate cu respectarea legii si a protocoalelor/standardelor medicale in vigoare;
2. Să se stabilească dacă s-au respectat protocoalele/standardele medicale în cazul intervenţiei chirurgicale propriu-zise din data de 19.11.2021;
3. Să se stabilească dacă raportat la particularităţile concrete ale problemelor medicale acuzate de pacienta, ar fi fost posibil ca intervenţia chirurgicală să fi fost efectuată doar de un singur medic, ..., sau de către o echipă medicala specializata atât în chirurgia funcţionala a nasului, cat şi în ceea ce priveşte chirurgia plastica (estetica) a nasului; Din punct de vedere legal putea ...sa efectueze singur aceasta intervenţie chirurgicala în raport de competentele sale profesionale?
4. Să se stabilească dacă pacientul a fost informat efectiv si despre eventualele efecte adverse ale intervenţiei chirurgicale la care urma sa fie supus pentru a cunoaşte daca acesta si-a dat consimţământul în deplina cunoştinţa de cauza cu privire la aceasta procedura medicala;
5. Să se stabilească dacă diagnosticul pus de către ... pacientei în momentul în care acesta a vazut-o - anterior operaţiei din 19.11.2021 - a fost unul corect;
6. Sa se stabilească ce analize medicale premergătoare trebuiau prescrise de ...şi efectuate de pacienta pentru ca intervenţia chirurgicala din 19.11.2021 sa fi putut fi realizata în depline condiţii de siguranţa conform standardelor medicale în vigoare;
7. Sa se stabilească daca în urma intervenţiei chirurgicale din 19.11.2022 problemele funcţionale si estetice ale nasului pacientei au fost sau nu remediate;
8. Sa se stabilească în prezent, la data examinării, care este diagnosticul real al pacientei. Care este simptomatologia nasului în prezent (sinusuri, respiraţie, simt olfactiv, etc.), care sunt problemele pe care le acuza pacienta în continuare si care sunt cauzele reale ale acestei simptomatologii.
9. Să se stabilească dacă există o legătură de cauzalitate între modalitatea stabilirii diagnosticului, efectuarea intervenţiei chirurgicale din 19.11.2021 si prescrierea tratamentului medical post-operator;
10. Sa se stabilească în prezent ce intervenţie chirurgicala trebuie efectuata pentru rezolvarea/remedierea problemelor funcţionale si estetice ale nasului pacientei si implicit, pentru încetarea suferinţei acesteia;
11. Sa se stabilească care sunt şansele reale ca în urma unei noi intervenţii chirurgicale, raportat la starea medicala din prezent, problemele, ce ţin de chirurgia funcţionala si estetica a nasului pacientei sa fie remediate in totalitate? Exista riscul ca funcţia respiratorie si/sau cea olfactiva a nasului sa ramana afectate permanent? Daca da, in ce proporţie?
12. Care este diferenţa de ordin medical între rezectie cornete si septoplastie (deviaţia de sept)? Exista o legătura directa intre cele doua sau sunt proceduri medicale (intervenţii chirurgicale diferite).
13. În situaţia privind corectarea estetica a nasului (rinoplastia), se poate face aceasta procedura concomitent cu o procedura de deviaţie de sept (ce tine de chirurgia funcţionala a nasului)? Exista posibilitatea unor complicaţii ca urmare a efectuării ambelor proceduri deodată? Standardele medicale permit acest lucru? Sau prevalează una din aceste proceduri si abia dupa vindecarea completa se realizează a doua procedura?
14. Cat durează în mod normal recuperarea post-operatorie dupa o rinoplastie sau o rezectie cornete conform standardelor medicale?
15. Un chirurg estetician poate face intervenţii medicale ce ţin de chirurgia funcţionala a nasului? Daca da, în ce condiţii? Doar daca are certificatul de atestare profesionala în acest sens? Sau daca pur si simplu a urmat nişte cursuri specializate în domeniu? Ce ne spun protocoalele/standardele medicale în aceasta situaţie?
16. Era obligatorie efectuarea prealabila a unui CT-ul privind sinusurile înaintea unei intervenţii de deviaţie de sept sau era suficient un CT focul cu vreun an de zile înainte cu ocazia unui control stomatologic? E obligatoriu, in prealabil, CT-ul si in cazul rinoplastiei si rezectiei cornetelor? Avem vreun standard medical in acest sens?
17. Pentru o deviaţie de sept este recomandat sa se folosească apa cu argint coloidal comercializata de pe site-ul Aqua Nano, cate o linguriţa pe zi? Sau e doar pentru sinuzita?
18. Pentru o rinoplastie/rezectie cornete sau deviaţie de sept se folosesc fire care se absorb/se topesc sau nu? Daca sunt folosite fire normale la cat timp dupa intervenţie trebuie scoase? Daca s-au folosit fire care se absorb la cat timp trebuiau sa se absoarbă?
19. La cat timp în mod normal, dupa o intervenţie de rinoplastie sau deviaţie de sept trebuie sa se oprească sangerarea? Daca sangerarea nu se opreşte ce procedura se urmează si ce ar fi trebuit sa facă ...in aceasta situaţie?
20. Sa se menţioneze în concret daca in caz de septoplastie, rezectie cornete sau rinoplastie se poale folosi botox pentru remedierea acestor afecţiuni conform protocoalelor/standardelor medicale. Se poate face îndreptarea nasului prin botox?
21. Să se stabilească dacă tuburile de silicon din nas se folosesc doar pentru rinoplastie sau pentru deviaţie de sept sau pentru ambele intervenţii chirurgicale; la cât timp după efectuarea intervenţiei chirurgicale trebuiau îndepărtate/ scoase din nas aceste tuburi?”