O lucrare de 10 la Evaluarea Națională a fost notată cu 6. Rezultatul i-a provocat o semipareză elevei. Profesorul este cercetat disciplinar
Situație incredibilă în Gorj, acolo unde o lucrare de 10 la Evaluarea Națională a fost notată cu patru puncte mai puțin, mai exact, cu nota 6. Rezultatul halucinant i-a provocat elevei în cauză o semipareză la gură. De cealaltă parte, profesorul corector este acum cercetat disciplinar.
- Nota obținută la Evaluarea Națională i-a provocat unei eleve din Gorj o semipareză.
- Profesorul corector a notat-o pe elevă cu nota 6, deși lucrarea era de un zece perfect.
- Vinovatul este acum cercetat disciplinar.
Situația prezentată mai sus a avut loc în localitatea Bâlteni, judeţul Gorj, acolo unde o elevă s-a ales în urma aflării notei obținute la porba de Matematică, la Evaluarea Națională, cu o semipareză la gură.
Fata a avut un șoc atunci când și-a văzut viitorul distrus de o notă de 6, știind că la examen ea a făcut absolut totul. Astfel că, adolescenta a depus contestație, iar la cea de-a doua corectură, lucrarea sa a obținut nota zece.
„Fetiţa chiar a avut un şoc şi părinţii i-au dat pastile de calmare. Din câte am înţeles, începuse să aibă o semipareză la gură. A venit fetiţa la contestaţii şi mi-a spus că a făcut absolut tot şi că nu are cum să ia mai puţin de 10. Are cea mai mare medie acum din tot Centrul de evaluare al localităţii Bâlteni. A primit 9,80 la Limba şi Literatura Română şi media generală este de 9,90“, a precizat Constantin Deaconescu, scrie Adevărul.
Se pare că acest incident nu este singurul petrecut la Şcoala Gimnazială Peşteana, căci un alt elev, a obținut nota 2,25, iar după corectare a fost notat cu 7,90, o diferență extrem de mare, între cele două corecturi.
O lucrare de 10 la Evaluarea Națională a fost notată cu 6
„A fost o diferenţă neacceptat de mare şi nu pot să realizez cum a fost posibil să se întâmple aşa ceva. Dacă era vorba de o lucrare la Limba şi Literatura Română, aş mai fi înţeles, pentru că un punct ţine de interpretare la subiectul de eseu, dar la Matematică nu ai cum să greşeşti în acest fel. Ori au dorit, ori... o altă eroare”, a mai susținut Constantin Deaconescu, directorul Liceului Bâlteni.
Ulterior, directorul unității de învățământ a fost extrem de dur și a precizat că cei vinovați de aceste situații ar trebuie dați afară din sistem.
„Nu cred că patru oameni la recorectură nu ar putea să evalueze corect lucrarea. Se verifică şi când se bagă în calculator, că poate s-a greşit atunci când s-a băgat nota şi o pui la altcineva. Dar nu ai cum să pui din greşeală, pentru că sunt chei de control. Eu i-aş da afară din învăţământ, dacă ar depinde de mine. Lucrările s-au corectat în alt judeţ“, a mai precizat directorul Liceului Bâlteni.
Totodată, cel care conduce liceul cu pricina, susține că părinții elevilor sunt hotărâți să depună plângere la Ministerul Educației, mai ales că, mulți elevi au fost afectați de notele obținute.
„Unii copii nu au mai făcut contestaţii. Au crezut că nota primită are un fundament real sau nu au ştiut că au posibilitatea să depună contestaţii. Eu aş recorecta toate lucrările. Părinţii au vrut să depună o petiţie. Este păcat de copii, până la urmă“, mai spune Deaconescu.
Acum acesată situație va fi cercetată de către Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj, iar profesorii vinovați vor fi sancționați disciplinar, conform purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj, Dana Constantinescu.