Live acum XNS
Prime time
Homepage » Actualitate » Stiri interne » EXCLUSIV / Interceptări șocante, în dosarul torționarilor de la Secția 16 / Cum puneau la cale mușamalizarea dosarului! Liderul Șeicaru le transmitea celorlalți infractori articolele din SPYNEWS, ca să știe ce a mai apărut despre ei

EXCLUSIV / Interceptări șocante, în dosarul torționarilor de la Secția 16 / Cum puneau la cale mușamalizarea dosarului! Liderul Șeicaru le transmitea celorlalți infractori articolele din SPYNEWS, ca să știe ce a mai apărut despre ei

De Narcis Voica.
Publicat pe 25.11.2021 la 23:39 Actualizat pe 25.11.2021 la 23:39

SPYNEWS prezintă documente exclusive din dosarul torționarilor de la Secția 16, care au răpit și torturat doi oameni, iar pe unul dintre ei liderul găștii, Viorel Șeicaru, a urinat, ca să îl umilească în stil mafiot.

Dosarul torționarilor de la Secția 16 - în care doar un interlop cu epoleți este arestat, iar alți doi se află în arest la domiciliu - este impresionant. Munca anchetatorilor s-a concretizat în mii de file de probe, sute de ore de interceptări și sute de conversații referitoare la actele de tortură pe care încercau să le mușamalizeze, conversații în care apar nume grele din Ministerul de Interne, din Baroul București și din mass-media.
Adrian Cuculis, celebrul avocat care îi reprezintă pe părinții uneia dintre victime - ambele victime ale torționarilor au murit, după câteva luni, din cauze neprecizate -, a dezvăluit reporterilor SPYNEWS că probele administrate de Parchet demonstrează că, încă din prima zi, polițiștii au încercat să mușamalizeze faptele oribile.
Din documentele depuse la dosar rezultă că interlopii cu epoleți au încercat să influențeze martori, au dat telefoane pe la șefii din Poliția Română, au apelat la interlopi ca să convingă victimele să-și retragă plângerile, au elaborat un plan clar, pe care să îl urmeze cu toții, au obținut ilegal probe din dosar, au determinat jurnaliști să nu publice materiale despre oamenii răpiți și torturați și au apelat la nume sonore din mass-media, pentru organizarea unor campanii de denigrare a celor care erau împotriva lor: procurori, polițiști, jurnaliști, martori, alte victime etc. Ca o adevărată mafie.
În interceptările procurorilor apar și discuții referitoare la articolele publicate de SPYNEWS, semn că polițiștii torționari monitorizau cu atenție nu doar victimele și martorii, ci și jurnaliștii care făceau dezvăluiri despre infracțiunile lor.

Iată câteva dintre interceptările realizate în dosarul interlopilor cu epoleți de la Secția 16:
Mai multe documente, în galeria foto.





Intervenție de tip mafiot, marca „Circa 16”
Potrivit anchetatorilor, anul trecut, „Șeicaru Viorel-Constantin, Lupu Răzvan-Viorel, Radu-Mihai Patrik-Alexandru, Nine Dorin, Dăogaru George-Alexandru, Stancu Elisabeta-Valentina, agenți de poliție în cadrul Secției 16 Poliție București, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu cu agenții, având asupra lor armamentul din dotarea Poliției Române (spray iritant lacrimogen, tomfă, pistol, cartușe), l-au lipsit în mod ilegal de libertate pe Ghiorghe Mihai Ionuț în intervalul aproximativ 01.45 - 02.30.
(...) Ghiorghe Mihai Ionuț a fost introdus încătușat în autospeciala de poliție marca Dacia Logan MAI , condusă în seara respectivă de către ag. Lupu Viorel Răzvan. Apoi agentul șef Șeicaru Viorel, a deschis portiera stângă a mașinii și i-a pulverizat spray lacrimogen în direcția feței, după care a închis portiera autoturismului, lăsându-l singur în mașină, cu geamurile ridicate. După aproximativ 5 minute, în mașină s-au urcat agenții Lupu Viorel Răzvan (la volan), Dăogaru George Alexandru și Radu Mihai Patrik (aceștia din urmă de-o parte și de alta a persoanei vătămate), plecând împreună de la fața locului.
Totodată, agenții Șeicaru Viorel Constantin, Stancu Elisabeta Valentina, Turcu Beatrice Alexandra și Nine Dorin s-au urcat fiecare în autospecialele ce le fuseseră repartizate în cadrul raporturilor de serviciu (mai exact agenții Șeicaru și Stancu în auto VW Polo MAI, iar agenții Turcu și Nine în auto Dacia Logan MAI ) și i-au însoțit pe colegii lor în autospeciala cărora fusese introdus Ghiorghe Mihai Ionuț”.



Conform procurorilor, „împreună cu agenții enumerați anterior, l-a transportat pe Ghiorghe Mihai Ionut încătușat și împotriva voinței acestuia pe un teren viran situat la periferia mun. București (din zona străzii Drumul Dealul Armanului, sector 4 - foto jos) unde, ulterior, l-a abandonat. (...)
În data de 01.09.2020, în jurul orelor 01.45 - 02.30, în calitate de agenți în cadrul DGPMB Secția 16 Poliție - Biroul de Ordine Publică, aflându-se astfel în exercitarea funcției ce implică exercițiul autorității de stat, Șeicaru Viorel-Constantin, Lupu Răzvan-Viorel, Radu-Mihai Patrik-Alexandru, Nine Dorin, Dăogaru George-Alexandru, Stancu Elisabeta-Valentina i-au provocat persoanei vătămate Ghiorghe Mihai Ionuț puternice suferințe fizice și psihice, în scopul pedepsirii acesteia pentru reproșurile adresate cu privire la nepurtarea de către agenții de poliție a măștilor de protecție în contextul epidemiologie SARS-COV2”.


Aceste scene, descrise de anchetatori, au fost surprinse de camere de supraveghere care au înregistrat și incidentul de la ora 22.30: „Referitor la inculpata Gogoașe Irina s-a apreciat că în data de 01.09.2020, în calitate de agent în cadrul DGPMB Secția 16 Poliție - Biroul de Ordine Publică, împreună cu agentul ..., având asupra lor armamentul din dotarea Poliției Române (spray iritant lacrimogen, tonfă, pistol, cătușe), l-a lipsit în mod ilegal de libertate pe Gheorghe Teodor Nicolae în intervalul aproximativ 01.45 - 02.00. Concret, după încătușarea nelegală a lui Gheorghe Teodor Nicolae, l-a lăsat închis pe acesta întins pe burtă peste două jante auto depozitate pe bancheta din spate a autospecialei ce îi fusese repartizată în cadrul raporturilor de serviciu. Ulterior, urmată îndeaproape de agentul... , l-a transportat cu aceeași autospecială pe Gheorghe Teodor Nicolae (foto jos) în zona Zețari din București, sectorul 5, unde l-a descătușat și abandonat pe o stradă întunecată”.
Conform anchetatorilor, „în continuare, Șeicaru Viorel, Lupu Viorel Răzvan, Radu Mihai Patrik, Dăogaru George Alexandru și Nine Dorin l-au întins pe pământ în poziția decubit dorsal și au început să îl lovească cu tonfele și cu bocancii, timp în care Stancu Elisabeta Valentina a rămas lângă una dintre autospecialele de poliție”.

Potrivit procurorilor, Mihai lonuț Ghiorghe a declarat: „Mă loveau peste corp, în zona coastelor, a mâinilor, a degetelor de la mâini și a picioarelor. Toți agenții care mă loveau erau bărbați. Unul dintre polițiștii cei tineri mi-au scos adidașii, după care agenții m-au lovit cu tomfele peste tălpi. Eu le ceream să înceteze, iar polițistul mai în vârstă mi-a replicat că dacă nu îmi cer scuze, nu se vor opri. Eu am întrebat atunci pentru ce să îmi cer scuze. Rețin că m-au întors și pe burtă, continuând să mă lovească și, la un moment dat, mi-au scos cătușele [...] La un moment dat, pentru a se opri, mi-am cerut iertare de la polițiști, obligat practic de aceștia”. În continuare, Ghiorghe Mihai lonuț a detaliat că Șeicaru Viorel a urinat pe el, mai exact pe brațul său stâng și pe tricoul pe care îl purta, spunându-i în același timp „Vezi, mă, ce poate să facă Poliția Română?”

CITEȘTE ȘI:
În articolul
EXCLUSIV / Interceptări șocante, în dosarul torționarilor de la Secția 16 / Cum puneau la cale mușamalizarea dosarului! Liderul Șeicaru le transmitea celorlalți infractori articolele din SPYNEWS, ca să știe ce a mai apărut despre ei
:
Știri
Emisiuni TV
Chefi la cuțite, 30 aprilie 2024. Concurentul care a părăsit competiția: „L-am dezamăgit pe chef!”. A plecat un om din echipa lui Orlando Zaharia / VIDEO
  • Ce concurent a părăsit competiția
  • Cine a plecat acasă în această seară
Horoscop zilnic
Horoscop miercuri, 1 mai 2024: Gemenii se vor bucura de zilele libere pe care le au
  • Horoscopul zilei de miercuri, 1 mai 2024
  • Ce ne-au pregătit astrele pentru ziua de miercuri
  • Vezi cum stai în materie de bani, dragoste, sănătate și noroc
Horoscop
Răsare Soarele pe strada lor. Zodia care va fi din nou fericită în luna mai 2024
  • O zodie va simți fericirea adevărată
  • Cu ce surprize vine luna mai
Emisiuni TV
Chefi la cuțite, 30 aprilie 2024. Ce concurent a luat 14 puncte în această seară. Jurații au crezut că este vorba despre un cuțit de aur / VIDEO
  • Concurentul care a luat 14 puncte în ediția din această seară
  • Cine a trecut mai departe
Showbiz intern
Ultima dorință a nepoțelului lui Tzancă Uraganu a fost împlinită! Unde a fost dus Lucas, după ce a murit: ”Cum povestea el” / FOTO
  • Unde a fost dus nepotul lui Tzancă Uraganu după ce a murit
  • Familia i-a împlinit ultima dorință pe care a mai avut-o
Emisiuni TV
Xtra Night Show. Adrian Minune s-a operat și și-a micșorat stomacul! Câte kilograme a slăbit și cât de grea a fost intervenția: ”Mă simt...” / VIDEO
  • Adrian Minune trece printr-o transformare spectaculoasă
  • Și-a propus să slăbească aprope 20 de kilograme
Vezi toate știrile noi
Recomandări
recomandare pe observatornews.ro
Un bistriţean şi-a pus în pericol vecinii, după ce a instalat singur panourile fotovoltaice pe bloc. Acoperişul clădirii a luat foc
recomandare pe as.ro
Ajuns la sapă de lemn, într-un azil pe care nu îşi permite să îl plătească, Irinel Columbeanu a primit cea mai bună veste!
Romania TV
Oana Lis, anunţul trist despre Viorel Lis înainte de Paşte
Romania TV
Bomba anului în showbiz. Decizia luată de Alina Sorescu şi Alex Ciucu înainte de Paşte. Împăcarea, pecetluită cu flori!
recomandare pe antena3.ro
Câte calorii are, de fapt, un mic. Medic: ”Așa vă dați seama că este un mic bun!”
recomandare pe antena3.ro
Horoscop 1 mai 2024. Fecioarele au întâlniri romantice neaşteptate, Săgetătorii au câştiguri nesperate
recomandare pe antena3.ro
Ouă de Paște vopsite natural. Trucuri simple pentru a obține o culoare intensă, fără coloranți periculoși
recomandare pe playtech.ro
Răsturnare de situație cu Charles. Ce se întâmplă chiar ACUM cu regele bolnav, nimeni nu se aștepta
recomandare pe playtech.ro
Cum s-a filmat Delia în parc. Nu a mai ţinut cont de nimic, imagini de neratat
recomandare pe redactia.ro
Tragedie pentru Tzancă Uraganu. Nepotul manelistului a murit la o vârstă fragedă
recomandare pe redactia.ro
Gianina din Las Fierbinți este însărcinată. Ce se întâmplă cu rolul ei din serialul care a făcut istorie la Pro TV
recomandare pe Ciao.ro
Alex Velea, un romantic incurabil! Şi-a scos partenera la mall şi a surprins-o în văzul tuturor! Antonia eşti o norocoasă!
recomandare pe shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
recomandare pe ProSport.ro
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
recomandare pe bzi.ro
Codin Maticiuc a rămas fără telefon în autobuz! „Cumva i-am și simțit!”
recomandare pe bzi.ro
Clipe de coșmar trăite de Ramona Olaru în Egipt! Și-a pierdut pașaportul și a fost victima unui accident rutier
recomandare pe dailybusiness.ro
Ajutor de stat de 2,25 miliarde lei pentru români. Cine primește banii
recomandare pe dailybusiness.ro
Ei sunt românii care pot ieși la pensie cu 10 sau chiar 20 de ani mai devreme!
recomandare pe Jurnalul.ro
Pensii mai mari pentru foștii CAP-iști și mai puțini ani de muncă pentru mame
recomandare pe a1.ro
Ce a putut găsească o mamă în camera fiicei care spunea că aude „monștri”. Trăiau în peretii casei!