EXCLUSIV / Mario Iorgulescu, evadat / Câți ani va executa, în total!
Publicat pe 21.04.2025 la 22:52 Actualizat pe 22.04.2025 la 19:04
Mario Iorgulescu este, oficial, evadat, după ce a intrat în vigoare noua lege conform căreia persoanele condamnate definitiv sunt considerate evadate dacă nu se predau, pentru a executa pedeapsa.
- Mario Iorgulescu este, oficial, evadat
- Conform noii legi, el este considerat evadat, fiindcă nu s-a predat
- Noua acuzație i-ar putea aduce încă trei ani de pușcărie
În timp ce poza lui este la „loc de cinste”, în rubrica „Persoane urmărite”, pe site-ul Poliției Române, Mario Iorgulescu s-a ales cu o nouă acuzație: evadare! Odată cu intrarea în vigoare a noii legi care prevede că persoanele condamnate definitiv trebuie să se predea, în caz contrar fiind considerate evadate, Mario Iorgulescu s-a ales cu încă un dosar. Întrucât nu s-a predat în termenul prevăzut de lege, Mario Iorgulescu este acuzat, acum, și de evadare, infracțiune care i-ar putea aduce până la trei ani de pușcărie, după ce va executa pedeapsa de opt ani și opt luni.
Mario Iorgulescu este dat în urmărire de la finele anului trecut, pe site-ul Poliției Române precizându-se: „La data de 18.12.2024, Tribunalul Bucuresti a emis MEPI nr. 337/2024, impotriva celui in cauza pentru savarisrea infractiunilor de ucidere din culpa, conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante si complicitate la lipsire de libertate, fiind condamant la 8 ani si 8 luni de inchisoare”.
Modificările referitoare la infracțiunea de evadare au intrat în vigoare luna trecută, așa că, mai nou, Mario Iorgulescu s-a ales cu un nou dosar. „Se adaugă un nou alineat – (3^1) la art. 285 din Codul penal (fapta de evadare), care prevede faptul că se consideră evadare și fapta persoanei condamnate la pedeapsa detențiunii pe viață sau la pedeapsa închisorii de a nu se prezenta la organul de poliție în vederea punerii în executare a mandatului de executare a pedepsei în termen de 7 zile de la data la care a rămas definitivă hotărârea prin care s-a dispus executarea pedepsei. Pedeapsa aplicată pentru infracțiunea de evadare se adaugă la pedeapsa rămasă neexecutată la data evadării. În cazul hotărârilor care au rămas definitive anterior intrării în vigoare a prezentei legi, termenul de 7 zile curge de la data intrării în vigoare a prezentei legi. Totodată, structurile Ministerului Afacerilor Interne care pun în executare ordinul de dare în urmărire (...) sesizează organele de urmărire penală competente să efectueze urmărirea penală cu privire la infracțiunea (de evadare – n.r.)”, se precizează în lege.