EXCLUSIV / Ordin de protecție împotriva vlogger-ului Makaveli / Femeia nu a mai suportat teroarea
Vlogger-ul Makaveli, care a fentat o condamnare pentru crimă organizată datorită prescripției faptelor, a fost acuzat că a terorizat o femeie.
- O femeie din Buzău a cerut ordin de protecție împotriva lui Makaveli
- Vlogger-ul, zis „Vergi” sau „Uscatu”, a scăpat de măsuri preventive, după ce victima și-a retras plângerea
- Makaveli a scăpat și dintr-un dosar DIICOT, după ce instanța a decis că faptele de crimă organizată s-au prescris
Carmen E., femeia care a cerut ajutorul autorităților, a depus plângere împotriva lui Virgil-Alexandru Zidaru, alias Makaveli, însă, în momentul în care dosarul a ajuns în instanță, victima a făcut un pas în spate, renunțând la plângere. „Ia act de renunţare la judecată. Solutia pe scurt: Ia act de renunţarea la judecată. Încuviinţează ca onorariile pentru plata aparătorilor din oficiu, Condrache Monica Elena şi Niţă-Cioranu Carmen Loredana, să se înainteze din fondurile Ministerului Justiţiei către Baroul de Avocaţi Buzău. Cu apel în 3 zile de la pronunţare. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei”, a decis instanța, la începutul acestui an.
Iar ținta atacurilor lui Makaveli avea, teoretic, toate motivele să renunțe la plângere, de frică, în condițiile în care vlogger-ul amintit este cunoscut drept un apropiat al mafioților specializați în trafic de droguri. Makaveli a fost inculpat într-un dosar de crimă organizată, însă, după o anchetă care a durat câțiva ani, judecătorii au constatat că faptele erau lovite de prescripție. „Makaveli”, pe numele său real Virgil-Alexandru Zidaru, cunoscut printre traficanții de droguri drept „Vergi” sau „Uscatu”, afirmă sus și tare că el este un cetățean onest, care nu are nicio condamnare și care este catalogat pe nedrept „interlop” și „infractor”. Într-adevăr, nu are nicio condamnare și, într-adevăr, nu a făcut pușcărie pentru legături cu mafia. Însă nu pentru că nu a comis faptele respective, ci „datorită” magistraților, care au tergiversat dosarul până când s-au prescris faptele.
Makaveli a fost inculpat într-un dosar de constituire a unui grup infracțional organizat specializat în vânzare de droguri de mare risc. Iar faptul că Makaveli vindea droguri este menționat chiar în hotătârea de achitare: „Achită pe inculpatul Zidaru Virgil-Alexandru, alias „Vergi/Uscatu”, sub aspectul săvârșirii infracţiunii prevăzute în art. 367 alin. (1) ?i (3) C. pen. În baza art. 396 alin. (6) şi (8) C. proc. pen. rap. la art. 16 alin. (1) lit. f) C. proc. pen., art. 154 alin. (1) lit. d) C. pen. şi art. 5 C. pen., cu referire la art. 155 alin. (1) C. pen. interpretat prin Deciziile Curţii Constituţionale nr. 297/2018 şi nr. 358/2022, încetează procesul penal pornit împotriva aceluiaşi inculpat, pentru comiterea infracţiunii de efectuarea, fără drept, de operațiuni cu produse susceptibile a avea efect psihoactiv, în formă continuată”.
Ulterior, DIICOT a atacat decizia, iar instanța superioară a menționat că membrii grupului mafiot nu au fost achitați pentru că nu au comis faptele, ci pentru că a intervenit prescripția. „Încetează procesul penal pornit împotriva inculpaţilor Niţan Mihail Adrian, Matei Bogdan Ovidiu, Fotescu Dănuţ Alexandru, Bercea Liviu Marius, Uţă Ştefan Aurel, Ungureanu Marius Ionuţ, Iovan Vlăduţ George, Vitan Olteanu Sandu, Robert Raz (fost Măciucă Răzvan Florin), Zidaru Virgil Alexandru, Sandu Laurenţiu Marius, Gheorghiţă Jean Bogdan, Boroşteanu Flavius Nicu, Nică Dorinel Petrişor, Stîrcu Mihnea Mircea pentru săvârşirea infracţiunii prev. de art. 367 alin. 1 şi 3 Cp. ca urmare a intervenirii prescripţiei”.