EXCLUSIV / Veste teribilă pentru Victoraș Micula / Nu mai este cale de întoarcere
De
Narcis Voica.
Publicat pe 06.05.2022 la 23:35
Actualizat pe 06.05.2022 la 23:35
Victoraș Micula și lacheii săi din Poliția Bihor au fost trimiși, oficial, în judecată, după ce, joi, instanța a admis toate probele administrate de procurori, cu excepția unei interceptări care o viza pe „cârtița” Camelia Maria Erdei.
- „Regele aroganțelor” a primit o veste teribilă, în dosarul polițiștilor „sifonari”
- Victoraș Micula și lacheii săi din IPJ Bihor au fost trimiși, oficial, în judecată
- Instanța a admis toate probele, cu excepția unei interceptări care o viza pe polițista Camelia Maria Erdei
Conform hotărârii instanței, Victor Micula va fi judecat pentru instigare la acces ilegal la un sistem informatic, instigare la divulgare informațiilor secrete de serviciu sau nepublice, două fapte de acces ilegal la un sistem informatic, precum și pentru uzurpare de calități oficiale.
III. inculpatul Z A C , sub aspectul săvârşirii infracţiunilor: complicitate la instigare la infracţiunea de acces ilegal la un sistem informatic și complicitate la instigare la infracţiunea de divulgarea informațiilor secrete de serviciu sau nepublice; abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru altul un folos necuvenit; IV. inculpatul R C, sub aspectul săvârşirii infracţiunii: abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru altul un folos necuvenit; V. inculpatul V O I sub aspectul săvârşirii infracţiunii: complicitate la uzurpare de calități oficiale. Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare. Pronunţată în camera de consiliu, astăzi 05.05.2022”, au decis magistrații.
Proba exclusă din rechizitoriu se referă, conform instanței, la o interceptare din 4 noiembrie 2018: „Dispune excluderea din conținutul rechizitoriului a convorbirii telefonice interceptată la data de 04.11.2018, ora 18:32:27 (pag.42-43 din rechizitoriu). Constată neregularitatea rechizitoriului întocmit la data de 15.12.2020 în dosarul nr.207/P/2018 al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, doar sub aspectul redării convorbirii telefonice din data de 04.11.2018 efectuată de inculpata I C M și numitul P M, având în vedere cele dispuse anterior”.
Victor Micula este acuzat de uzurpare a calității oficiale după ce s-a îmbrăcat în polițist și a participat la o percheziționare corporală, împreună cu polițiști reali, aflați la cheremul lui, pe statul de plată. Conform Parchetului, în noaptea de 28 spre 29 martie 2018, venind de la Băile Felix către Oradea, Micula, aflat la volanul unui Mercedes cu iubita și prietenii lui, l-ar fi șicanat în trafic pe un bărbat care conducea un Opel. Victima a fost urmărită de Micula și s-a refugiat într-o benzinărie, unde a fost prinsă de agresor, care a început să îi lovească mașina. Șoferul Opelului ar fi sunat la 112 ca să reclame agresiunea, apoi ar fi reușit să scape de urmărirea lui Victor Micula. Acesta a apelat la un prieten polițist și au plecat împreună să îl caute pe șoferul Opelului. Cum nu l-au mai găsit, Micula a mers la sediul Poliției, unde i s-a permis accesul în zona restricționată a Biroului Supravegheri Video și a accesat ilegal bazele de date MAI pentru a căuta informații despre șofer.
„Odată ajunşi în biroul de Supravegheri Video, care se afla în imediata de biroul utilizat de Z A C, cu acordul prealabil al acestuia, inc. E.C.M. (Erdei Camelia Maria, n.r. - foto sus), agent şef adjunct de poliţie în cadrul Pol. Mun. Oradea-Biroul Ordine Publică, care îşi desfăşura activitatea în acea noapte în biroul indicat mai sus, potrivit planificării, la solicitarea şi în prezenţa inculpatului M.V., la ora 02:54, folosind userul şi parola proprie, a accesat bazele de date (în condiţiile în care accesul la aceste date este restricţionat, sens în care se stabileşte un user şi o parolă individuală, ce este acordată anumitor funcţionari din cadrul Poliţiei, de autoritatea competentă la nivel naţional), şi anume Evidenţa Auto, Evidenţa Paşapoarte, respectiv Evidenţă Persoane, toate trei gestionate de M.AI.-DEPABD, ocazie cu care inculpatul M.V a aflat identitatea persoanei cu care a avusese incidentul în trafic, respectiv datele personale ale acestuia şi ale membrilor familiei sale”, explicau procurorii.
A spionat-o pe Vlăduța Lupău
Conform anchetatorilor, Victor Micula s-a folosit de baza de date a MAI și pentru a căuta informații despre cântăreața Vlăduța Lupău. „În seara zilei de 21.04.2018, în jurul orei 23:00, inculpatul M.V. (Micula Victor, n.r.) s-a deplasat la sediul Poliţiei Mun.Oradea, împreună cu prietenul său, martorul P P B, cu intenţia de a afla mai multe informaţii confidenţiale legate de persoana martorei L.V. (Lupău Vlăduța - n.r.), o cunoscută interpretă de muzică populară, de care inculpatul M.V. era interesat. ….. cei doi au intrat în biroul Biroul Supravegheri Video din cadrul Pol.Mun.Oradea, unde îşi desfăşurau activitatea E.C.M. (Erdei Camelia Maria, n.r.), respectiv martorul B A, din cadrul Poliţiei Locale Oradea. Cu acea ocazie, suspectul M.V s-a aşezat la biroul folosit de ECM, cu acordul acesteia, după care a efectuat nemijlocit mai multe interogări în bazele de date în legătură cu numita L.V. M, respectiv cu membri familiei acesteia (…-tatăl, Lupău …-mama şi …-fratele), efectuând şi fotografii de pe ecranul calculatorului care înfăţişau datele personale ale martorului L.V.”, se preciza în rechizitoriu.