Fenomen rar în România! Ce a apărut pe cer încă de la primele ore ale dimineții / FOTO
Fenomen rar în România! Ce a apărut pe cer încă de la primele ore ale dimineții. Oamenilor nu le-a venit să creadă că ceea ce văd e real, pentru că un astfel de fenomen impresionant are loc destul de rar în țara noastră. Iată despre ce este vorba.
- Fenomen rar în România
- Ce a apărut pe cer încă de la primele ore ale dimineții
Zilele acestea, românii s-au putut bucura de o priveliște uimitoare, de la sute de kilometri distanță. De curând, cel mai înalt vârf muntos din țara noastră, Moldoveanu, situat în Masivul Făgăraș, județul Argeș, cu o altitudine de 2.544 metri, a putut fi vizibil recent de la 243 de kilometri distanță, mai exact din localitatea Băișoara, judeţul Cluj.
Fenomen rar în România
Fenomen rar în România! Vf. Moldoveanu, cel mai înalt vârf muntos din țara noastră, situat în Masivul Făgăraș, județul Argeș, cu o altitudine de 2.544 metri, a putut fi vizibil recent de la 243 de kilometri distanță, mai exact din localitatea Băișoara, judeţul Cluj.
"Un exercițiu de vedere sau o pauză de relaxare. Tu cât de departe poți călători cu privirea spre culmile muntoase? Ȋn zilele senine de iarnă poţi zări de pe înălţimile staţiunii chiar masivul Făgăraş; privelişti spectaculoase, de o rară frumuseţe de la 1676 m altitudine", au scris cei de la Centrul de Informare Turistică Băișoara pe Facebook. Tot ei au fost și cei care au surprins imaginile senzaționale.
Fenomen rar apărut pe un lac înghețat din Munții Apuseni
La începutul lunii martie, lacul Beliș a fost protagonistul unui fenomen rar. Mai exact, lacul a înghețat într-un mod spectaculos, pe suprafața lui formându-se câteva gravuri superbe.
"Fenomen rar pe Lacul Beliș: gravură naturală pe suprafața înghețată a apei!
Când Dumnezeu se joacă cu natura niciun artist nu Îl poate egala! Cel mai bine o demonstrează expoziția, la propriu, a creației pe Lacul Beliș. Forme impunătoare, ca niște gravuri, și absolut remarcabile, realizate parcă în cele mai bine gândite tipare, pastelează suprafața înghețată a apei. E un spectacol dedicat privirii celor care trec prin zonă!", se arăta pe pagina Apuseni Transilvania.