Firmele din România angajează peste 20.000 de oameni. Se caută persoane fără studii superioare
Firmele din România angajează peste 20.000 de oameni. Se caută persoane fără studii superioare. De fapt, potrivit datelor furnizate de Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă, peste 42.000 de locuri de muncă sunt disponibile pentru români, și cele mai multe dintre acestea sunt pentru muncitori necalificați, dar și pentru lucrători comerciali.
- Firmele din România angajează peste 20.000 de oameni
Potrivit datelor furnizate de Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă, peste 42.000 de locuri de muncă sunt disponibile pentru români. Cele mai multe dintre posturile disponibile pentru a fi ocupate sunt pentru muncitori necalificați, dar și pentru lucrători comerciali.
Firmele din România angajează peste 20.000 de oameni fără studii superioare
Conform datelor centralizate de Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă, ar fi vorba despre un număr total de 40.646 de locuri de muncă disponibile. Dintre acestea, însă, 20.888 de posturi sunt disponibile pentru persoanele fără studii sau cu studii primare/gimnaziale.
Alte 2417 de locuri de muncă sunt pentru cei care au studii superioare. De exemplu, agențiile caută inginer în diferite domenii de activitate; programator; consilier/expert/inspector/referent/ economist în economie generală; referent; profesor învăţământ gimnazial etc.).
Alte 9.301 de locuri pot fi ocupate de persoanele cu studii liceale sau post-liceale, cum ar fi: (lucrător comercial; manipulant mărfuri; agent de vânzări; montator subansamble; vânzător la domiciliul clientului pe bază de comandă etc), şi aproape 10 mii de locuri de muncă sunt pentru persoanele cu studii profesionale: (lăcătuş mecanic; confecţioner-asamblor articole din textile; sudor; electrician de întreţinere şi reparaţii; conducător auto transport rutier de mărfuri etc.).
Firmele din România angajeză 40.000 de directori
În luna iulie a acestui an, a fost făcut anunțul potrivit căruia firmele din România angajeză 40.000 de directori. În datele de pe platforma de recrutare online BestJobs, se arăta că un angajat pe poziţia de director executiv are un salariu care variază, în medie, între 1.500 şi 3.500 de euro net pe lună.
“Regăsim poziţia de director executiv, al cărui salariu poate ajunge şi la 3.500 euro net pe lună, în funcţie de performanţe şi industria în care activează firma pe care o conduce. Rolul de director executiv implică deţinerea unor cunoştinţe antreprenoriale şi de management de organizaţie şi de echipă, precum şi expertiză avansată în industria specifică companiei“, afirmă Ana Vişian, marketing manager, BestJobs, scrie zf.ro.
Trebuie să știți că, dacă vă doriți să lucrați pe un astfel de post, angajatorii cer de la candidaţi cunoştinţe antreprenoriale şi de business, limba engleză la nivel avansat (scris şi vorbit), cunoştinte de management de organizaţie şi de echipă, expertiză avansată în industria specifică companiei pentru care aplică şi cunoştinţe avansate de lucru cu rapoartele.