Live acum Petrecem în familie
Prime time 19:30 Petrecem în familie
Homepage » Actualitate » Stiri interne » Gigantul american care investește 100 milioane de dolari într-un oraș din România. Se anunță angajări masive

Gigantul american care investește 100 milioane de dolari într-un oraș din România. Se anunță angajări masive

De Bianca Matei.
Publicat pe 26.09.2022 la 16:53 Actualizat pe 26.09.2022 la 16:53

Un gigant american investește 100 milioane de dolari într-un oraș din România. Iată despre ce este vorba, dar și ce planuri de viitor are compania! S-au anunțat și angajări multe. În ce oraș vor avea loc lucrările.

Un gigant american investește bani mulți în țara noastră

spynews.ro

O nouă investiție, de această dată de 100 milioane de euro, se va face curând în România. Țara noastră este deja obișnuită ca străinii să își dezvolte companiile aici. Iată ce planuri au reprezentanții, dar și în ce oraș cunoscut vor avea loc lucrările în acest sens.

Gigantul american care investește mulți bani într-un oraș din țara noastră

Compania internațională PepsiCo a anunțat o nouă investiție, de această dată în România, în valoare de 100 milioane de dolari. Reprezentanții au în vedere un proiect de construire a trei linii de producţie operaţionale şi un depozit nou, de această dată automat, dar și capabilităţi de automatizare şi un nou masterplan. Lucrările în acest sens vor avea loc în fabrica din Popeşti-Leordeni din Ilfov. Investiția companiei urmează să fie finalizată până în anul 2024, potrivit news.ro.

„PepsiCo, unul dintre liderii industriei de produse alimentare şi băuturi răcoritoare, anunţă o investiţie în valoare de 100 de milioane de dolari în trei linii de producţie operaţionale şi un nou depozit automat, capabilităţi de automatizare şi un nou masterplan în fabrica din Popeşti-Leordeni. Investiţia urmează să fie finalizată până în 2024, având ca rezultat dublarea capacităţii de producţie”, a anunțat compania.

Ce planuri de viitor are compania

Silviu Popovici, chief executive officer PepsiCo pentru Europa, a precizat că investițiile care urmează să fie făcute în Popești-Leordeni vin imedit după finalizarea planului de dezvoltare pe 5 ani, care a fost făcută anul trecut și care a implementat băuturi răcoritoare în fabrica Dragomireşti. Costurile de anul trecut s-au ridicat la suma de 40 milioane de dolari, iar compania a avut ca scop îmbunătăţirea liniilor de producţie, dar și un depozit automatizat complet, dezvoltat pe o suprafață de 15.000 de metri pătrați, cu capacitate de producție de 550.000 de tone de produse finite pe un singur an și cu o valoare de 15 milioane de dolari.

„Suntem încântaţi să anunţăm o nouă investiţie în fabrica noastră de snack-uri din Popeşti-Leordeni. PepsiCo operează şi investeşte în România de aproape 30 de ani şi rămânem angajaţi să dezvoltăm în continuare businessul în ţară. Fiind un centru de producţie şi distribuţie pentru pieţele din Europa Centrală şi de Est, România reprezintă o piaţă esenţială în Europa. Produsele agricole de înaltă calitate şi oamenii talentaţi stau la baza creşterii businessului nostru în regiune. Acum, pe măsură ce implementăm PepsiCo Positive, investiţiile realizate vor continua să avanseze progresul nostru în domeniul sustenabilităţii în România”, susţine Silviu Popovici.

Nu este prima dată când compania investește în România

Adrian Lăcătuș, Senior Commercial Director PepsiCo pentru Balcanii de Est, a declarat că, în ultimii 10 ani, compania a investit în România 320 milioane de dolari. Astfel, investiția a consolidat rolul de hub de producție și distribuție regional al companiei.

„PepsiCo este într-o continuă dezvoltare. Urmărim să furnizăm calitatea aşteptată de consumatorii noştri prin mijloace sustenabile şi să avem un impact pozitiv asupra industriei. Începând cu 2020, am acordat şi mai multă susţinere comunităţilor locale şi am ajutat numeroşi fermieri să obţină împrumuturi pentru pornirea afacerilor, cumpărarea echipamentelor agricole, construirea depozitelor sau cumpărarea seminţelor şi îngrăşămintelor. Vom continua să investim sustenabil în piaţa românească şi în următorii cinci ani, consolidând rolul PepsiCo România de centru de producţie şi distribuţie pentru multe pieţe din regiune”, spune Adrian Lăcătuş.

De un miliard de ori pe zi, produsele din gama PepsiCo sunt consumate în peste 200 de țări, dar și teritorii din lumea întreagă. Compania a generat cifra de afaceri de mai mult decât 79 miliarde de dolari în anul 2021. Aceasta a adus băuturi și alimente precum: Cheetos, Lay’s, Doritos, Mountain Dew, Getorade Pepsi-Cola, SodaStream și Quaker.

CITEȘTE ȘI:
În articolul
Gigantul american care investește 100 milioane de dolari într-un oraș din România. Se anunță angajări masive
:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp
Știri
Stiri interne
Versurile celebre ale lui Ionuț Cercel, prezente în discursul lui Marcel Ciolacu. Cum și-a cerut scuze, după afirmația controversată despre Moldova: ”Cu toţii suntem Made in Romania”
  • Marcel Ciolacu a avut un discurs neașteptat
  • De ce a folosit versurile din maneaua cântată de Ionuț Cercel
Showbiz intern
Durere fără sfârșit în familia lui Gabi Stângău! Mama violonistului nu își poate lua gândul de la moartea fiului ei: ”Ce să mă fac fără tine?!” / FOTO
  • Mama lui Gabi Stângău este copleșită de durere
  • Femeia a transmis un mesaj sfâșietor
Showbiz intern
Cosmina Adam este însărcinată! Fosta asistentă TV urmează să devină mamă pentru prima dată: ”Nu putem descrie în cuvinte...” / FOTO
  • Cosmina Adam devine mamă pentru prima dată
  • Fosta asistentă TV a transmis un mesaj emoționant
Stiri interne
Accident cumplit pe Autostrada Soarelui. Un TIR s-a răsturnat pe șosea și a blocat circulația pe ambele sensuri / FOTO
  • Imagini apocaliptice de pe Autostrada Soarelui
  • Un TIR s-a răsturnat și a blocat circulația
Stiri interne
Inna și-a anulat cele două concerte pe care urma să le susțină în Kazakhstan! Reacția fanilor a fost neașteptată: ”Să le fie rușine...” / FOTO
  • Inna va mai cânta în Kazakhstan
  • De ce a luat această decizie
Retete
Rețetă de prăjitură cu miere și căpșuni. Un desert delicios de post
  • Rețetă de prăjitură cu miere și căpșuni
  • Ingrediente
  • Mod de preparare
Vezi toate știrile noi
Recomandări
recomandare pe observatornews.ro
Craterul din Slănic Prahova s-a mărit cu 20 cm. Oamenii trăiesc cu groază, nu ştiu ce este sub casele lor
recomandare pe as.ro
Decizia pe care au luat-o Andreea Bălan şi fostul ei soţ, la mai bine de doi ani de la divorţ! Cântăreaţa a dezvăluit totul!
Romania TV
Oana Lis, anunţul trist despre Viorel Lis înainte de Paşte
Romania TV
Bomba anului în showbiz. Decizia luată de Alina Sorescu şi Alex Ciucu înainte de Paşte. Împăcarea, pecetluită cu flori!
recomandare pe antena3.ro
Horoscop 27 aprilie 2024. Leii ar trebui să fie atenți la sănătate, Berbecii au parte de creativitate
recomandare pe antena3.ro
Weekendul de Florii, în București. Străzi Deschise, concerte, târguri, expoziții în perioada 26 - 28 aprilie 2024
recomandare pe antena3.ro
"Este anormal ce se întâmplă”. Amenda primită de o pensionară din Braşov pentru că a plantat flori în grădina din faţa blocului
recomandare pe playtech.ro
Cum s-a filmat Delia în parc. Nu a mai ţinut cont de nimic, imagini de neratat
recomandare pe playtech.ro
Cum face îndrăgitul Bărbosu’ cartofii prăjiţi. Secretul reţetei, de asta ies crocanţi şi se fac mai repede
recomandare pe redactia.ro
Gianina din Las Fierbinți este însărcinată. Ce se întâmplă cu rolul ei din serialul care a făcut istorie la Pro TV
recomandare pe redactia.ro
Ce a făcut Florin Salam, după ce a lipsit de la priveghiul lui Costel Corduneanu. Familia a rămas șocată: ”Nu există așa ceva!”
recomandare pe Ciao.ro
Alex Velea, un romantic incurabil! Şi-a scos partenera la mall şi a surprins-o în văzul tuturor! Antonia eşti o norocoasă!
recomandare pe shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
recomandare pe ProSport.ro
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
recomandare pe bzi.ro
Codin Maticiuc a rămas fără telefon în autobuz! „Cumva i-am și simțit!”
recomandare pe bzi.ro
Clipe de coșmar trăite de Ramona Olaru în Egipt! Și-a pierdut pașaportul și a fost victima unui accident rutier
recomandare pe dailybusiness.ro
Vești excelente! Românii vor beneficia de 3 tipuri de vouchere
recomandare pe dailybusiness.ro
Se dau până la 150.000 de euro pentru români! Cine poate accesa banii
recomandare pe Jurnalul.ro
Atac terorist masiv, așteptat în SUA. Avertisment fără precedent al directorului FBI
recomandare pe a1.ro
Fostul model celebru care a ajuns să se îmbrace din gunoaie! Imaginile recente când probează ținute din tomberoane sunt frapante