„Gorilele” care au bătut un activist sub nasul poliției, acuzați de escrocherii / Detalii exclusive
Când nu organizează paranghelii în pandemie, nu bat oameni și nu pun în pericol șoferi nevinovați, „bombardierii” lăsați de Poliția Română să bată un activist incomod se relaxează cu țepe.
- „Bombardierii” care au dezvăluit adevărata față a Poliției Române au experiență la capitolul procese
- Ei au ajuns în fața judecătorilor, pentru o țeapă
- Creditorii au obținut executarea silită a „gorilelor”
Indivizii care dețin firme în județul Buzău au ajuns, recent, în fața judecătorilor, pentru că au tras țeapă unei societăți de la care împrumutaseră o sumă consistentă. Când s-a văzut cu sacii în car, indivizii n-au mai dat banii înapoi, așa că societatea a fost nevoită să ceară ajutorul instanței. Încă de la primul termen, judecătorii au dispus executarea silită a datornicilor, iar aceștia s-au trezit cu toate conturile blocate.
Lăsați ințial în libertate de procurori, care au considerat că acțiunile de tip mafiot ale celor trei sunt normale într-o țară ca România, iar liniștea publică nu a fost afectată, Florin Cojocaru, Costinel Dănuț Cojocaru și Bogdan Constantin Ștefan au fost trimiși în fața instanței abia după ce presa a difuzat imaginile șocante. Judecătorii au considerat că Florin Cojocaru și Bogdan Constantin Ștefan trebuie să ajungă în arest preventiv, în timp ce Costinel Dănuț Cojocaru a fost pus sub control judiciar.
„Admite în parte propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Buzău. Dispune arestarea preventivă a inculpaţilor C. F. şi Ş. B.C. pentru săvârşirea infracţiunii de lovire sau alte violenţe, pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de azi 14.06.2021 şi până la data de 13.07.2021, inclusiv. Respinge propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Buzău cu privire la inculpatul C. C. D. Ia faţă de inculpatul C. C. D.măsura preventivă neprivativă de libertate a controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile.
Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul trebuie să respecte următoarele obligaţii: a) să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat; b) să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în fa?a căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinței; c) să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea sa de către organul judiciar care a dispus măsura, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat. În baza disp. art. 215 alin. 2 C. pr. pen. impune inculpatului obligaţiile: să nu părăsească teritoriul României, decât cu încuviinţarea prealabilă a instanţei de judecată să nu dețină, să nu folosească și să nu poarte arme; sa nu se apropie si sa nu comunice direct sau indirect pe nicio cale cu persoană vătămată N. R. G. Instanţa va desemna ca organ de supraveghere a obligaţiilor in ceea ce îl priveşte pe inculpatul C.C. D. Postul de Poliţie al comunei Săpoca. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 14.06.2021, orele 21”, a decis instanța.