Greșeala pe care majoritatea șoferilor o fac când pornesc mașina pe frig. Titi Aur: ”Se și uzează mai mult decât trebuie”
Există multe greșeli care uzează mașinile, iar multe dintre ele sunt făcute de aproape toți șoferii. Sezonul rece este o problemă și în acest caz, căci este unul dintre factorii cei mai periculoși. Iată greșeala pe care aproape toți șoferii o fac atunci când afară este frig. Sfaturile lui Titi Aur.
- Ce greșeli îți pot uza mașina
- Ce spune Titi Aur despre pornirea motorului pe timp de iarnă
Vizitele la mecanicul auto sunt destul de costisitoare, motiv pentru care dorința fiecărui șofer este să ajungă acolo cât mai rar.
Există multe probleme care pot fi evitate, iar acestea depind de modul în care este folosită mașina. În timpul iernii, când afară este frig, trebuie să respecți anumite reguli cu privire la pornirea motorului.
Greșeala pe care majoritatea șoferilor o fac când pornesc mașina pe frig
Un motor al mașinii uzat înseamnă o mulțime de bani cheltuiți la mecanic. Acest lucru se întâmplă cel mai des iarna, când șoferii se grăbesc să plece de acasă și nu mai țin cont de câteva reguli importante.
Pentru a te asigura că nu îți vei strica mașina și vei merge cât mai rar pe la service-urile auto, este recomandat să nu pleci cu mașina imediat după ce ai pornit-o.
Conform sfaturilor specialiștilor, este bine să pornești motorul cu câteva minute înainte și să îl lași să se încălzească, iar mai apoi să pleci cu mașina de acasă. Titi Aur spune că părerile sunt împărțite în acest sens, dar și el recomandă ca șoferii să nu solicite foarte mult un motor rece, așa cum este cel al mașinii în timpul iernii.
”Inginerii nu au reușit să ajungă la o concluzie. Sunt împărțiți în două tabere. Adevărul este următorul, nu că intru eu peste ei. Este adevărat și una și alta. Motorul rece, dacă îl soliciți, nu are nici performanță și se și uzează mai mult decât trebuie. Adică îl pornești și începi să accelerezi și îi dai să meargă normal, se uzează mult mai repede.
Dar și motorul, mergând la relanti, are nevoie de mult timp până se încălzește, ceea ce înseamnă că merge mai mult timp la rece. Este sigur că motorul la rece se uzează, se consumă mai mult decât motorul cald”, a declarat Titi Aur, la dcnews.ro.
Cum dezgheți corect parbrizul mașinii
O altă problemă cu care șoferii se confruntă iarna este parbrizul înghețat al mașinii. În cazul în care te grăbești să pleci de acasă, riști să recurgi la anumite tehnici pentru a-l dezgheța care îi pot dăuna.
Astfel, este recomandat să folosești un ingredient care te va ajuta și care funcționează în doar câteva secunde.
Este vorba despre sarea de masă, un produs pe care toată lumea în are în casă. Tot ce trebuie să faci este să o presari pe suprafața parbrizului, iar gheața se va topi. Acest proces necesită câteva minute de așteptare.