Grupare de măicuțe false, demascată. Mai multe persoane, acuzate că i-au păcălit pe români că pot face farmece contracost. La ce sumă se ridică prejudiciul
Mai multe persoane sunt acuzate că i-ar fi păcălit pe români că pot face farmece contracost. Ar fi creat niște conturi false pe rețelele de socializare. Printre cei care ar fi fost înșelați se numără și români stabiliți în străinătate, care ar fi trimis sume importante falselor măicuțe.
- Grupare de măicuțe false, demascată
- Mai multe persoane, acuzate că i-au păcălit pe români că pot face farmece contracost
- La ce sumă se ridică prejudiciul
Astăzi au avut loc percheziții în trei județe, după ce s-a aflat că nouă persoane i-ar fi păcălit pe români că pot face farmece contracost. Cei care au apelat la serviciile lor au văzut anunțuri online și ar fi trimis sume importante grupării de măicuțe false.
Gruparea de măicuțe falsă este acuzată că i-a păcălit pe românii care au apelat la serviciile lor
Au fost făcute percheziții în Vrancea, Galați și Vâlcea, iar gruparea falsă de măicuțe este acuzată de înșelăciune și fals informatic. Până acum, ar fi vorba de nouă persoane cu vârste cuprinse între 18 și 75 de ani, dar numărul celor implicați poate să crească. Gruparea ar fi postat anunțuri online și le-ar fi promis doritorilor că pot face farmace. Cele nouă persoane au fost duse la audieri, iar trei dintre ele au fost reținute pentru 24 de ore.
„Din cercetări a reieşit că, din luna octombrie 2023 şi până în prezent, nouă persoane, cu vârste între 18 şi 75 de ani, din judeţele Vrancea, Galaţi şi Vâlcea, ar fi creat mai multe pagini de internet prin care, sub pretextul că sunt măicuţe, ar fi oferit servicii ritualice, inducând în eroare mai multe persoane din ţară cât şi din străinătate, obţinând astfel sume importante de bani”, a transmis poliția.
O „vrăjitoare” a fost reținută, în Prahova
O femeie, împreună cu alte persoane, a fost acuzată că a reușit să îi păcălească pe cei care apelau la ea. Le-ar fi promis că le va rezolva problemele. Cei înșelați de femeia din Prahova i-au trimis sume importante, sperând într-o minune. Printre cei păgubiți se numără și o femeie din Breaza, care i-a trimis 20.000 de lei falsei vrăjitoare, fără reținere.
„Din cercetări a reieșit faptul că, persoanele bănuite de comiterea faptelor, ar fi indus în eroare mai multe persoane prin intermediul unor platforme de social media, prin care ar fi promovat activitatea unor persoane care pretindeau că au capacitatea de a rezolva diferite probleme personale. De asemenea una din persoanele bănuite ar fi condus având suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice”, a precizat IPJ Prahova