Hoții nu se dau înapoi, nici în vreme de pandemie! La ce metodă nouă de înșelăciune apelează tâlharii
Dacă în trecut metoda "accidentul" era des folosită de hoții din toată țara, acum aceștia au decis să schimbe tactica, metoda "COVID-19" fiind tot mai preferată.
Dacă în trecut metoda "accidentul" era des folosită de hoții din toată țara, acum aceștia au decis să schimbe tactica, metoda "COVID-19" fiind tot mai preferată.
Polițiștii din Constanța au primit un apel de la o femeie care a acuzat că a fost victima unei tentative de înșelăciune.
Femeia a descris cum a fost sunată, pe telefonul fix, de către un bărbat care a pretins că este fratele acesteia. Persoana i-a spus femeii că i s-a făcut rău în timp ce se afla la serviciu, și a ajuns la spital, unde a fost testat pentru coronavirus și a fost diagnosticat pozitiv.
În contextul tratamentului pentru presupusa infectare, persoana care s-a recomandat a fi fratele femei i-a cerut acesteia suma de 20.000 de lei, în vederea achiziționării unui aparat de ventilație.
Noua metodă de înșelăciune la care apelează hoții
La auzul acestora, femeia a spus că nu dispune de această sumă, iar apelantul a insistat, spunând că o să revină cu un telefon.
Între timp, femeia și-a sunat adevăratul frate. Acela a fost momentul în care aceasta și-a dat seama că a fost victima unei tentative de înșelăciune.
În acest sens, Poliția Română a ținut să încurajeze populația să nu ofere nici o informație sau date personale persoanelor străine, indiferent de calitatea pe care aceștia o invocă. De asemenea, romînii sunt sfătuiți să nu trimită sume de bani persoanelor necunoscute, indiferent de pretextul lor. De altfel, la orice suspiciune de înșelăciune, cetățenii sunt îndrumați să apeleze cu încredere 112.