Imagini de groază surprinse la spitalul din Ploiești. Pacienții se roagă pentru ziua de mâine, iar cadavrele stau întinse pe jos: ”E iadul” / FOTO
Imagini de groază au fost surprinse cu doar câteva ore în urmă la Spitalul Județean din Ploiești! Valul IV al pandemiei de coronavirus face ravagii în întreaga lume, însă cazurile de infectare și numărul deceselor se înmulțesc pe zi ce trece și în țara noastră. La spitalul din Ploiești, pacienții se roagă pentru ziua de mâine, iar cadavrele stau întinse pe podea.
- Medicii au rămas fără putere
- Situație alarmantă la spitalul din Ploiești
- În morga spitalului nu mai sunt locuri
Situația este din ce în ce mai critică și alarmantă în toate spitalele din România. Conform unui material realizat de Antena3, pacienții se roagă zi și noapte la Dumnezeu, pentru a apuca și ziua de mâine.
Pacienții se roagă pentru ziua de mâine, iar cadavrele stau întinse pe jos
Pacienții în stare critică nu mai pot mânca, nu se mai pot ridica din pat, așa că asistentele medicale le dau apă cu o seringă. Toți cei infectați cu noul coronavirus se roagă să scape cu bine, însă numărul deceselor este din ce în ce mai mare.
Medicii au rămas fără putere. Imaginile de groază au un impact extrem de mare asupra moralului lor. În containerele din curte, stau întinse pe jos cadavre, în saci albi sau în saci negri. Nici la morgă nu mai este niciun loc liber.
Nu mai este niciun pat liber la secțiile ATI. De asemenea, morga spitalului este plină, așa că s-a decis ridicarea de la zero a unei alte clădiri pentru trupurile neînsuflețite ale celor care au fost răpuși de noul coronavirus.
”Este absolut înfiorător ce se întamplă în spital. Este total inuman, e iadul pur si simplu. Situația a depășit apelativul de critic, e tragic, dramatic. Colegii mei sunt la capătul puterilor, este un război permanent, încercăm să salvăm vieți”, a spus Bogdan Nica, managerul Spitalului Județean din Ploiești.
Amin Zahra, medic la Spitalul Județean din Ploiești, detalii înfricoșătoare
Amin Zahra, medic la Spitalul Județean din Ploiești, a povestit că în unitatea medicală ajung familii întregi: soț, soție și copii. Cu toții luptă pentru viață până în ultima clipă și ajung să stea și zile întregi pe scaune sau pe tărgi, în speranța că se va elibera un pat liber.
”Și sunetul ăla puternic, de parcă ești într-un film horror. Sunetul ăsta pe noi ne termină psihic, vă dați seama pe ei. Să primești apă cu seringa, când, de fapt, ei vor ceva vital... apă, mâncare și aer”, a spus Amin Zahra.
Pentru persoanele decedate, se lucrează și în curtea spitalului. Cel puțin 30 de familii îndurerate ajung în fiecare zi la Spitalul Județean din Ploiești pentru a-și ridica persoanele dragi de la morgă.
”Este un efort imens, pentru că, în meseria noastră, pe langă trauma pe care o au aparținătorii, avem trauma noastră văzând atâția decedați cărora nu le mai facem față”, a spus un asistent de la morgă.