Imagini dure pe litoralul românesc! Turiștii vin cu butelia în concediu, fac ciorbă la hotel și mănâncă din portbagaj!
Imagini de-a dreptul dure au fost surprinse recent pe litoralul românesc. Turiștii sunt din ce în ce mai îngrijorați din cauza prețurilor extrem de mari de la mare și mulți români nu și-au permis deocamdată să plece în concediu. Cei care au ajuns, până la urmă, la malul Mării Negre, preferă să facă ciorbă la hotel.
- Ce spune reprezentantul unei pensiuni
- Turiștii gătesc ciorbă în cameră
- Prețurile depășesc în continuare bugetul românilor
Situația este din ce în ce mai tensionată la malul Mării Negre atunci când vine vorba despre bani. Mulți români de abia dacă își permit un scurt sejur la mare, din cauza prețurilor care au explodat.
Imagini dure pe litoralul românesc
Mulți dintre ei au fost cât se poate de ingenioși, până când au deranjat conducerea pensiunilor și hotelurilor unde sunt cazați. Un reprezentant al unei pensiuni din Eforie Nord a povestit ce a descoperit într-o cameră.
La un moment dat, reprezentantul a intrat în cameră și i-a găsit pe turiștii care găteau ciorbă chiar în camera pensiunii. În consecință, patronii au pus turiștilor la dispoziție un mic dejun la prețul de 20 de lei.
Potrivit replicaonline.ro, turiștii vin la cazare și cu o butelie să-și facă un ou, un mic dejun. Din cauza prețurilor care pentru unii sunt mult prea piperate, turiștii preferă să mânânce și pe stradă, direct din portbagaj.
Ce spune reprezentantul unei pensiuni
Deși proprietarii restaurantelor, hotelurilor și pensiunilor au anunțat că prețurile au început să se micșoreze, pentru unii români, acestea sunt în continuare destul de ridicate, față de anii trecuți petrecuți la malul Mării.
”Restaurantul pentru asta l-am deschis, pentru a putea evita mâncatul pe lenjeria albă și a evita sacoșele de mâncare din camere. Am pus un mic dejun, la un preț decent, la 20 de lei, în felul acesta îi încurajăm să vină să mănânce la restaurant, la masă ca oamenii, și am rezolvat o problemă, să nu mai facă mizerie prin cameră, să mănânce prin parcare sau prin portbagaje”, a spus reprezentantul.
Turiștii s-au împărțit în două tabere: unii dintre ei critică alegerea de a găti ciorbă în camera de hotel, însă unii recunosc că prețurile sunt mari în continuare și că fiecare se descurcă așa cum poate.
”Atât timp cât nu deranjează pe nimeni, pot alege să mănânce unde vor. Numai că, în multe dintre cazuri, resturile ajung aruncate la întâmplare, nicidecum la coșul de gunoi. Și, din câte se pare, aceeași situație poate fi regăsită și pe plajă. ”Vin și mănâncă pe plajă roșii cu brânză, salam”, a spus o altă persoană, potrivit aceleiași surse.