Încă 4 cazuri cu varianta Omicron au fost confirmate la noi în țară. Pacienții, patru sportivi ai lotului de rugby, repatriați din Africa de Sud
Este oficial! Avem încă patru cazuri de infectare cu varianta Omicron la noi în țară. Se pare că cei patru pacienși infectați cu noua tulpină de coronavirus sunt, de fapt, patru sportivi ai lotului de rugby, repatriați din Africa de Sud. În urma testelor RT- PCR, rezultatele au ieșit pozitive.
- Încă 4 cazuri cu varianta Omicron
- 7 cazuri de Omicron în România
- Ce spun medicii despre această tulpină
Cele patru cazuri noi de infectări cu varianta Omicron a virusului nemilos au fost confirmate în urma secvențierilor efectuate la Institutul National de Cercetare -Dezvoltare "Cantacuzino". Așadar, patru sportivi ai lotului de rugby, repatriați din Africa de Sud, au fost depistați cu Omicron.
Încă 4 cazuri cu varianta Omicron au fost confirmate la noi în țară
Din primele informații, se pare că sportivul al cărui rezultat parțial indica o suspiciune de infectarea cu tulpina Omicron este, de fapt, chiar diagnosticat cu noua tulpină a virusului SARS-CoV-2.
În aceeași situație sunt și cei trei contacți ai săi din lotul de rugby, pasageri ai cursei din Africa de Sud. În urma testelor RT- PCR, aceștia au fost confirmați pozitiv pentru virusul SARS-CoV-2, inițial.
Trei dintre cele patru persoane infectate cu noua tulpină a coronavirusului care a ajuns și la noi în țară sunt imunizate cu schema completă împotriva SARS-CoV-2. Din primele informații, aceștia se află în izolare la domiciliu.
Cum se simt cele patru persoane infectate cu Omicron
Mai mult decât atât, se pare că starea lor de sănătate este una bună, stabilă.
Până în prezent, în țara noastră, au fost confirmate 7 cazuri cu varianta Omicron a virusului SARS-Cov-2.
Medicul Florin Roșu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași, a declarat că varianta Omicron ar putea însemna, de fapt, sfârșitul pandemiei de coronavirus, care a făcut victime pe întreg globul pământesc.
”Din datele științifice pe care le avem până în momentul de față, tulpina Omicron are o transmisibilitate mult mai mare decât tulpina Delta. În schimb, are o virulență mult mai mică. Ceea ce ar putea însemna începutul sfârșitului pandemiei. Acest fapt se va realiza prin fenomenul de inversare a dominanței celor două tulpini, procesul fiind unul de durată, probabil de aproximativ un an de zile”, a spus Florin Roșu.
De asemenea, medicul a mai subliniat faptul că virulența acestei noi tulpini este mai mică decât a variantei Delta. Medicul a mai tras un semnal de alarmă pentru toți românii, spunând că singura soluție pentru a scăpa de această pandemie este vaccinarea anti Covid-19.