Incendiu puternic în parcul IOR din București. Mai multe autospeciale au sosit la fața locului
Un nou incendiu a izbucnit în București. De data aceasta, parcul IOR din Sectorul 3 a fost cuprins de flăcări și nu se cunosc motivele de la care ar fi pornit. Pompierii sosiți la fața locului se luptă cu incendiul pentru a-l stinge.
- Incendiu puternic în parcul IOR din București
- Mai multe autospeciale au sosit la fața locului
Un incendiu puternic a izbunit în parcul IOR din Sectorul 3 al Capitalei. Flăcările au cuprins o porțiune mare de vegetație, iar pompierii se luptă să se stingă cât mai repede.
Incediu puternic la Parcul IOR din Capitală
În seara de marți, pe rețelele de socializare a fost raportat un incendiu în Parcul IOR din București. Flăcările sunt uriașe, fiind întinse pe o suprafață de aproximativ 4.000 de mp. 4 autospeciale au venit pentru a stinge incendiul.
„Partea retrocedată din IOR arde din nou!”, a scris politicianul Andrei Stan pe Facebook.
Un al doilea incendiu ar loc în București într-o singură zi. După ce terenul de lângă aeroportul Băneasa a ars, nici parcul din Sectorul 3 nu a scăpat de flăcările mistuitoare. Este al treilea incendiu din luna iulie și până în prezent în Parcul IOR.
Se pare că în ultimii doi ani au fost tăiați zeci de arbori din suprafața retrocedată de 12 hectare. Ei au ars și s-au uscat după ce ar fi fost găuriți cu o bormașină, în mod intenționat, conform imaginilor publicate de asociațiile pentru mediu.
„Intervenim pentru stingerea unui incendiu produs la vegetația uscată din parcul IOR, pe o suprafață de aprox. 4000 mp. Acționează 4 autospeciale de stingere. În acest moment incendiul este localizat. Nu sunt victime”, a anunțat ISU.
În urmă cu un an au început defrișările în zonă
Încă de anul trecut, din august 2022, activiștii de mediu au observat mai multe defrișări făcute în mod ilegal. Pe trunchiul copacilor s-au făcut mai multe găuri cu bormașina, acțiunea fiind considerată una de distrugere. Se pare că sute de plopi, frasini, pini sau stejari s-au uscat din cauza acestei acțiuni, dorința fiind defrișarea.
În primăvară, mai multe persoana u protestat pentru salvarea celor 12 hectare retrocedate ale Parcului IOR. Protestatarii au avut mesaje clare, dorindu-și spații verzi și oxigen curat.
„Nu cedăm Parcul IOR!, „Aerul poluat ucide”, „Vrem parc, nu betoane”. În același timp, ei au scandat: „IOR e parcul meu, să rămână parc mereu!”, au fost o parte din mesajele protestatarilor.