Ioana Băsescu ajunge din nou în fața judecătorilor / Pe cine a luat în vizor fiica fostului președinte!
Ioana Băsescu a început lupta pentru terenurile din comuna Nana, deschizând, recent, patru procese împotriva Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară Călărași.
- Ioana Băsescu o ia de la capăt cu procesele
- Ea a deschis patru dosare împotriva Biroului de Cadastru și Publicitate Imobiliară Oltenița
Fiica fostului președinte Traian Băsescu le reproșează reprezentanților BCPI Oltenița că nu ar fi aprobat intabularea a unor terenuri situate în comuna Nana, care au fost puse sub sechestru de procurori, în dosarul retrocedări ilegale. Însă, cum judecătorii au dispus încetarea procesului penal, ca urmare a intervenirii prescripției, sechestrul a fost ridicat, iar Ioana Băsescu își cere drepturile.
Potrivit procurorilor, „contrar dispoziţiilor legale care prevăd că cererea se depune personal sau prin mandatar, membrii grupului au săvârşit diverse manopere frauduloase, precum completarea ori falsificarea cererilor în modalitatea contrafacerii semnăturii titularului ori prin antedatare. De asemenea, aceştia au scris, au acceptat depunerea şi au înregistrat retroactiv în registrul special de fond funciar cereri care au fost depuse peste termenul de decădere prevăzut de legislaţia în domeniu, cereri despre care s-a stabilit că nu au fost semnate de titulari”.
Astfel, anchetatorii au concluzionat că „soluţiile adoptate de Comisia de fond funciar Nana au fost determinate de săvârşirea de către unii inculpaţi de acţiuni sau inacţiuni care au avut ca rezultat îndeplinirea în mod defectuos ori neîndeplinirea atribuţiilor legale, acestea având ca scop obţinerea unor foloase necuvenite constând în dobândirea dreptului de proprietate asupra unor terenuri pe numele lor sau pe numele altor persoane”. Conform anchetatorilor, „infracţiunile de abuz în serviciu şi complicitate la abuz în serviciu reţinute în sarcina inculpaţilor au avut ca rezultat producerea unei pagube în dauna domeniului privat al statului în cuantum de 3.076.949 lei”.
La momentul respectiv, „în scopul recuperării pagubei, în modalitatea restabilirii situaţiei anterioare, s-a dispus instituirea sechestrului penal asigurător asupra terenurilor dobândite prin săvârşirea infracţiunilor reţinute în sarcina inculpaţilor. Totodată, în vederea confiscării bunurilor provenite din săvârşirea infracţiunii de spălare a banilor, s-a instituit măsura sechestrului penal asiguratoriu asupra unor bunuri mobile şi imobile ale inculpaţilor”.