Ioana Băsescu, gesturi disperate ca să scoată de sub sechestru terenurile de 2,8 milioane de lei de la Nana
Într-o încercare disperată de a scoate de sub sechestru terenurile de milioane de la Nana, Ioana Băsescu a depus mai multe cereri, atât la Tribunalul Călărași, cât și la Înalta Curte de Casație și Justiție.
- Fiica fostului preşedinte Traian Băsescu încearcă să scoată de sub sechestru terenurile de la Nana
- Ioana Băsescu este citată la Curtea Supremă, în dosarul în care a fost condamnată la 5 ani închisoare cu executare
După ce a fost condamnată la cinci ani cu executare, Ioana Băsescu, fiica fostului președinte Traian Băsescu, a făcut mai multe solicitări de ridicare a sechestrului pus pe terenurile de milioane din județul Călărași. Una dintre cereri a fost făcută în dosarul de constituire a unui grup infracțional organizat, în care Ioana Băsescu are calitatea de martor, iar judecătorii au decis: „Menţine măsura asigurătorie dispusă prin ordonanţa nr. 236/P/2014 din 16.02.2014 prin care s-a dispus instituirea sechestrului penal asiguratoriu asupra următoarelor bunuri imobile aparţinând petenţilor Anica Alexandru, Anica Tudora, Enache Lucian, Enache Florica, Băsescu Ioana, J&R Enterprises S.R.L.”
Ioana Băsescu a contestat imediat hotărârea, apoi a solicitat același lucru și în dosarul de la Înalta Curte de Casație și Justiție, în care este citată peste două săptămâni. În încercarea de a-i impresiona pe magistrați, Ioana Băsescu a susținut că este o victimă a sistemului și că judecătorii care i-au sechestru au făcut acest lucru abuziv, prin încălcarea legii. Însă, ghinion! „Menţine măsurile asigurătorii dispuse în cauză prin ordonanţa nr. 121/P/2015 din 16.03.2017 a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie, astfel cum acestea au fost menţinute prin sentinţa penală nr. 45 din 02 martie 2021 a Curţii de Apel Bucureşti – Secţia I Penală pronunţată în dosarul nr. 5230/2/2017 cu privire la bunurile mobile şi imobile aflate în proprietatea inculpatelor Udrea Elena Gabriela şi Băsescu Ioana. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare”, a decis Curtea Supremă.
În dosarul în care este citată pe 14 aprilie, Ioana Băsescu a fost condamnată la cinci ani cu executare, iar Elena Udrea a primit opt ani de pușcărie. Fiica lui Traian Băsescu a primit 3 ani pentru instigare la delapidare şi două pedepse pentru instigare la spălarea banilor, de 3 şi 5 ani, acestea au fost contopite, rezultând o condamnare finală de 5 ani cu executare.