Live acum
Prime time
Homepage » Actualitate » Stiri interne » Jandarmeria recunoaște că a mințit în dosarul scandalului de la tribunal / Jandarmii susțin că le este frică de „Torționarii de la Secția 16”

Jandarmeria recunoaște că a mințit în dosarul scandalului de la tribunal / Jandarmii susțin că le este frică de „Torționarii de la Secția 16”

De Narcis Voica.
Publicat pe 08.02.2023 la 23:33 Actualizat pe 08.02.2023 la 23:35

Jandarmii care au mințit, susținând că nu a existat niciun incident în Tribunalul București pe 30 ianuarie a.c., s-au sucit și au recunoscut totul, afirmând, acum, că au refuzat să spună adevărul ca să nu pericliteze ancheta și sugerează că le este frică de torționarii de la Secția 16, care au răpit oameni și i-au maltratat.

Pe 30 ianuarie a.c., după ce tatăl uneia dintre victimele torționarilor de la Secția 16 a susținut că ar fi fost agresat de Viorel Șeicaru, liderul agenților judecați pentru răpire și tortură, Jandarmeria București a susținut că nu s-a întâmplat nimic. Asta, deși avocatul victimei, Adrian Cuculis, anunțase că unul dintre jandarmii de la Tribunalul București a fost indicat drept martor, pentru că a intervenit pentru aplanarea conflictului.
ARTICOLUL, AICI: Video exclusiv cu pensionarul atacat în tribunal de liderul torționarilor de la Secția 16 / Victima este tatăl tânărului răpit și umilit în stil mafiot de polițiști / Jandarmeria susține că nu s-a întâmplat nimic
Polițistul Viorel Șeicaru (foto sus), liderul torționarilor de la Secția 16, l-a agresat pe tatăl uneia dintre victimele decedate. Tatăl uneia dintre victimele moarte, Ghiorghe Ghiorghe (foto jos), a fost transportat cu ambulanța de la Tribunalul București la spital după ce a acuzat dureri de spate. În urma agresiunii a intervenit și un echipaj de jandarmi care a relatat incidentul președintelui de complet.
Contactat de reporterii SPYNEWS, căpitanul Alexandru Iacob, purtător de cuvânt al Jandarmeriei București, a susținut că la evenimentul relatat mai sus nu a asistat niciun jandarm și că, mai mult, nu s-a înregistrat niciun incident.


Reporterii SPYNEWS au solicitat Ministerului Afacerilor Interne să facă o anchetă, pentru a descoperi de ce Jandarmeria București minte cu privire la incidentul sesizat la 112, mai ales că Poliția Capitalei deschisese deja o anchetă, după ce pensionarul a ajuns la spital și la INML.








După ce SPYNEWS a sesizat MAI, iar ministrul a dispus ca Jandarmeria București să se ancheteze singură, instituția a transmis răspunsul de mai jos, în care recunoaște că faptele care mai sus „nu existau”... există!

După cum rezultă din documentul de mai jos, Jandarmeria recunoaște că a mințit, însă susține că a făcut-o pentru a nu periclita ancheta penală, dar și fiindcă jandarmilor le-ar fi frică de polițiștii de la Secția 16, care sunt judecați pentru că au răpit oameni și i-au torturat pe câmp.

Dacă jandarmii au refuzat să spună adevărul de teamă că polițiștii de la Secția 16 sau acoliții acestora ar putea atenta la viețile lor, este lesne de înțeles cât de sigură este România și cât de protejați sunt cetățenii simpli, care n-au pistoale la cingătoare și mitraliere în spinare, cum au jandarmii.
Iar cel mai plauzibil motiv este frica, fiindcă nu putea fi vorba despre „divulgarea unor surse confidențiale”, în condițiile în care tot Tribunalul București a asistat la scandal, iar reporterii SPYNEWS știau deja numele jandarmului indicat drept martor: I.L.

Pe de o parte, este de înțeles că jandarmii tremură de frică, în condițiile în care unii dintre agenții de la Secția 16 au strânse legături cu interlopii din gruparea Sportivilor, care l-au amenințat și pe un jurnalist SPYNEWS, ca să nu mai scrie despre infracțiunile comise de gruparea de tip mafiot.
Evident, autorii amenințărilor n-au pățit nimic.


„Brigada lui Șeicaru”, judecată pentru răpire și tortură

Bărbatul care a reclamat la Poliția Capitalei că a fost agresat pe 30 ianuarie a.c., în Tribunalul București, de Viorel Șeicaru, este tatăl lui Ionuț Mihai Ghiorghe (foto jos), unul dintre bărbații răpiți și torturați în 2020 de „Brigada lui Șeicaru”, care au murit după câteva luni, din „cauze neprecizate”.
Potrivit anchetatorilor, în septembrie 2020, „Șeicaru Viorel-Constantin, Lupu Răzvan-Viorel, Radu-Mihai Patrik-Alexandru, Nine Dorin, Dăogaru George-Alexandru, Stancu Elisabeta-Valentina, agenți de poliție în cadrul Secției 16 Poliție București, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu cu agenții, având asupra lor armamentul din dotarea Poliției Române (spray iritant lacrimogen, tomfă, pistol, cartușe), l-au lipsit în mod ilegal de libertate pe Ghiorghe Mihai Ionuț în intervalul aproximativ 01.45 - 02.30. (...) Ghiorghe Mihai Ionuț a fost introdus încătușat în autospeciala de poliție marca Dacia Logan MAI , condusă în seara respectivă de către ag. Lupu Viorel Răzvan.

Apoi agentul șef Șeicaru Viorel, a deschis portiera stângă a mașinii și i-a pulverizat spray lacrimogen în direcția feței, după care a închis portiera autoturismului, lăsându-l singur în mașină, cu geamurile ridicate. După aproximativ 5 minute, în mașină s-au urcat agenții Lupu Viorel Răzvan (la volan), Dăogaru George Alexandru și Radu Mihai Patrik (aceștia din urmă de-o parte și de alta a persoanei vătămate), plecând împreună de la fața locului. Totodată, agenții Șeicaru Viorel Constantin, Stancu Elisabeta Valentina, Turcu Beatrice Alexandra și Nine Dorin s-au urcat fiecare în autospecialele ce le fuseseră repartizate în cadrul raporturilor de serviciu (mai exact agenții Șeicaru și Stancu în auto VW Polo MAI, iar agenții Turcu și Nine în auto Dacia Logan MAI ) și i-au însoțit pe colegii lor în autospeciala cărora fusese introdus Ghiorghe Mihai Ionuț”.
Conform procurorilor, „împreună cu agenții enumerați anterior, l-a transportat pe Ghiorghe Mihai Ionut încătușat și împotriva voinței acestuia pe un teren viran situat la periferia mun. București (din zona străzii Drumul Dealul Armanului, sector 4 - foto jos) unde, ulterior, l-a abandonat. (...) În data de 01.09.2020, în jurul orelor 01.45 - 02.30, în calitate de agenți în cadrul DGPMB Secția 16 Poliție - Biroul de Ordine Publică, aflându-se astfel în exercitarea funcției ce implică exercițiul autorității de stat, Șeicaru Viorel-Constantin, Lupu Răzvan-Viorel, Radu-Mihai Patrik-Alexandru, Nine Dorin, Dăogaru George-Alexandru, Stancu Elisabeta-Valentina i-au provocat persoanei vătămate Ghiorghe Mihai Ionuț puternice suferințe fizice și psihice, în scopul pedepsirii acesteia pentru reproșurile adresate cu privire la nepurtarea de către agenții de poliție a măștilor de protecție în contextul epidemiologie SARS-COV2”.

Aceste scene, descrise de anchetatori, au fost surprinse de camere de supraveghere care au înregistrat și incidentul de la ora 22.30: „Referitor la inculpata Gogoașe Irina s-a apreciat că în data de 01.09.2020, în calitate de agent în cadrul DGPMB Secția 16 Poliție - Biroul de Ordine Publică, împreună cu agentul ..., având asupra lor armamentul din dotarea Poliției Române (spray iritant lacrimogen, tonfă, pistol, cătușe), l-a lipsit în mod ilegal de libertate pe Gheorghe Teodor Nicolae în intervalul aproximativ 01.45 - 02.00. Concret, după încătușarea nelegală a lui Gheorghe Teodor Nicolae, l-a lăsat închis pe acesta întins pe burtă peste două jante auto depozitate pe bancheta din spate a autospecialei ce îi fusese repartizată în cadrul raporturilor de serviciu. Ulterior, urmată îndeaproape de agentul... , l-a transportat cu aceeași autospecială pe Gheorghe Teodor Nicolae în zona Zețari din București, sectorul 5, unde l-a descătușat și abandonat pe o stradă întunecată”.



Conform anchetatorilor, „în continuare, Șeicaru Viorel, Lupu Viorel Răzvan, Radu Mihai Patrik, Dăogaru George Alexandru și Nine Dorin l-au întins pe pământ în poziția decubit dorsal și au început să îl lovească cu tonfele și cu bocancii, timp în care Stancu Elisabeta Valentina a rămas lângă una dintre autospecialele de poliție”.
Potrivit procurorilor, Mihai lonuț Ghiorghe a declarat: „Mă loveau peste corp, în zona coastelor, a mâinilor, a degetelor de la mâini și a picioarelor. Toți agenții care mă loveau erau bărbați. Unul dintre polițiștii cei tineri mi-au scos adidașii, după care agenții m-au lovit cu tomfele peste tălpi. Eu le ceream să înceteze, iar polițistul mai în vârstă mi-a replicat că dacă nu îmi cer scuze, nu se vor opri. Eu am întrebat atunci pentru ce să îmi cer scuze. Rețin că m-au întors și pe burtă, continuând să mă lovească și, la un moment dat, mi-au scos cătușele [...] La un moment dat, pentru a se opri, mi-am cerut iertare de la polițiști, obligat practic de aceștia”. În continuare, Ghiorghe Mihai lonuț a detaliat că Șeicaru Viorel a urinat pe el, mai exact pe brațul său stâng și pe tricoul pe care îl purta, spunându-i în același timp: Vezi, mă, ce poate să facă Poliția Română?”

CITEȘTE ȘI:
În articolul
Jandarmeria recunoaște că a mințit în dosarul scandalului de la tribunal / Jandarmii susțin că le este frică de „Torționarii de la Secția 16”
:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp
Știri
Showbiz intern
Marian Cozma a fost operat de urgență. Cum se simte cântărețul după intervenție: „Am avut infecție” / VIDEO
  • Marian Cozma, a fost operat de urgență
  • Cum se simte cântărețul după intervenție
Emisiuni TV
iUmor. Dan și Mădălina Badea, surpriza serii. Cei doi îndrăgostiți au adus zâmbetul pe buze juraților și telespectatorilor / VIDEO
  • Dan și Mădălina Badea, surpriză pentru jurați și telespectatori
  • Cei doi îndrăgostiți, moment care a stârnit hohote de râs
Horoscop zilnic
Horoscop luni, 13 mai 2024: Taurii vor avea zile grozave
  • Horoscopul zilei de luni, 13 mai 2024
  • Ce ne-au pregătit astrele pentru ziua de luni
  • Vezi cum stai în materie de bani, dragoste, sănătate și noroc
Stiri interne
O fetiță de 13 ani a dispărut din Argeș. Dacă ai văzut-o pe Unchiașu Georgiană sună la 112!
  • O fetiță de 13 ani a dispărut din Argeș
  • Dacă ai văzut-o pe Unchiașu Georgiană sună la 112!
Emisiuni TV
iUmor. Cristi Iacob, moment de excepție! A intrat în rolul Cetățeanului Turmentat și a stârnit hohote de râs: "Adevărul e că..." / VIDEO
  • Cristi Iacob a intrat în rolul Cetățeanului Turmentat și a stârnit hohote de râs
  • Actorul, moment de excepție pe scena iUmor
Paparazzi
Dany Tatoiu are numeroase priorități, dar iubita lui nu se află printre ele. Ce gest a făcut băiatul milionarului Dan Tatoiu / PAPARAZZI
  • Dany Tatoiu are numeroase priorități, dar iubita lui nu se află printre ele.
  • Ce gest a făcut băiatul milionarului Dan Tatoiu
Vezi toate știrile noi
Recomandări
recomandare pe observatornews.ro
Dosar penal după o nuntă cu alai care a blocat străzile şi trotuarele, în Teleorman. Martorii la eveniment, indignaţi: "Poliţia e acolo să le asigure circul"
recomandare pe as.ro
Pensia infimă pe care o primește Florin Piersic de la statul român. Averea adunată și singurul lux pe care și l-a permis actorul
Romania TV
Florin Piersic a întrebat-o pe Carmen Harra câți ani va trăi. Ce răspuns i-a dat clarvăzătoarea. "El este codificat cu cifra 11"
Romania TV
Decizie incredibilă în cazul moștenirii lui Viorel Lis. Cine va moşteni averea fostului edil al Capitalei
recomandare pe antena3.ro
Horoscop 13 mai 2024. Berbecii vor fi plini de energie și determinare, Racii iau decizii înțelepte
recomandare pe antena3.ro
Rugăciune către Sfântul Apostol Toma. Se citește în prima duminică de după Paște
recomandare pe antena3.ro
Domeniul din România care are criză de angajați, în ciuda salariilor atractive. Bani "în mână" între 4.000 și 14.000 de lei
recomandare pe playtech.ro
Horoscopul iubirii 13-19 mai. Zodia care duce relaţia la un alt nivel, cine va plânge cu lacrimi amare după o despărţire
recomandare pe playtech.ro
Ce se întâmplă cu casa moștenită de partener, în caz de divorț. Legea spune clar
recomandare pe redactia.ro
ULTIMĂ ORĂ: Florin Piersic a ieșit din operație! Care este stare actorului
recomandare pe redactia.ro
Se cutremura CASA REGALA! Amanta Printului William a RUPT TACEREA
recomandare pe Ciao.ro
Alex Velea, un romantic incurabil! Şi-a scos partenera la mall şi a surprins-o în văzul tuturor! Antonia eşti o norocoasă!
recomandare pe shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
recomandare pe ProSport.ro
FOTO. Celebrul milionar din fotbal e primul bărbat din viața ei! Cum arată tânăra
recomandare pe bzi.ro
Carmen Harra a făcut totul public despre Florin Piersic: „Nu este încă timpul!”
recomandare pe bzi.ro
Se știu semifinaliștii Asia Express 2024. Dezvăluiri incendiare din culisele emisiunii
recomandare pe dailybusiness.ro
Autostrada Moldovei, mai aproape de a fi gata de circulație! Imagini spectaculoase cu mobilizarea șantier
recomandare pe dailybusiness.ro
Stațiunea care vrea să fie un „magnet” pentru turiștii străini. Ce investiții sunt pregătite?
recomandare pe Jurnalul.ro
Statul se pregătește să șteargă companiei TAROM datorii de 49 milioane de euro
recomandare pe a1.ro
O tânără a rămas „traumatizată” după ce a aflat secretul iubitului ei. Ce ascundea bărbatul cu care se întâlnea de câteva luni