Leon Dănăilă împlinește 91 de ani. Și-a vândut locuința pentru a face cercetare
Leon Dănăilă face parte din topul celor 500 de genii ai secolului XX. Medicul neurochirurg și-a dedicat viața cercetării creierului și a efectuat peste 40.000 de intervenții de-a lungul vieții. Astăzi împlinește 91 de ani și este într-o stare fizică bună, fiind prezent și acum în sala de operație.
- Leon Dănăilă împlinește 91 de ani
- Și-a vândut locuința pentru a face cercetare
Leon Dănăilă este un neurochirurg român de renume mondial, recunoscut pentru contribuțiile sale semnificative în domeniul neurochirurgiei. Astăzi împlinește frumoasa vârstă de 91 de ani și este într-o condiție fizică foarte bună.
Leon Dănăilă împlinește 91 de ani
Originar din Dărăbani, județul Botoșani, Leon Dănăilă este un medic neurochirurg de renume mondial. A realizat numeroase operații complexe și a introdus tehnici inovatoare în domeniul neurochirurgiei. Este cunoscut pentru utilizarea microchirurgiei în intervențiile pe creier și pentru îmbunătățirea tehnicilor de operare.
A publicat peste 50 de cărți și aproximativ 350 de articole științifice, fiind recunoscut pentru cercetările sale în neuroștiințe și neurochirurgie. În timpul carierei sale, a primit numeroase premii și distincții pentru munca sa, inclusiv titlul de Doctor Honoris Causa al mai multor universități și diverse premii internaționale pentru contribuțiile sale științifice.
Astăzi împlinește vârsta de 91 de ani și încă operează pe creier. În timpul vieții au trecut prin mâinile sale peste 40.000 de persoane pe care le-a salvat. Face parte din top 500 de genii ale lumii ai secolului XX, iar contribuțiile sale în medicină sunt foarte importante.
Medicul și-a vândut apartamentul pentru cercetare
Leon Dănăilă a mers la studii în Statele Unite ale Americii, apoi s-a întors în România pentru a-i ajuta pe conaționalii săi. A cheltuit mulți bani pentru cercetare și pentru a-și publica scrierile. La un moment dat, pentru a face rost de finanțe, a decis să-și vândă apartamentul, cu condiția să locuiască într-o cameră până la finalul vieții.
Din partea altor state a fost sunat pentru a primi banii necesari, dar nu i-a acceptat personal, ci a cerut să-i ofere editurii care se ocupa de tipărirea cărților sale.
„N-am luptat să fac bani din suferința bolnavului. N-am avut tendința de a fi bogat. Cea mai mare satisfacție este recuperarea bolnavului, de aceea am fost să învăț și în Statele Unite. Am cheltuit mulți bani și pentru cercetare, și pentru publicarea cărților. Pentru a publica o carte de o mie de pagini, am vândut apartamentul! Dar cu condiția să locuiesc în el, într-o cameră, până la finalul vieții, da, este un lucru real! Am primit telefoane din Germania, din Irlanda, de la New York, au citit în ziare despre mine, au zis că-mi trimit bani ca să public cartea și le-am zis: «Nu. Trimiteți la editură, eu nu primesc niciun ban». Cartea a apărut, dar nu știu câți bani au primit cei de la editură”, a relatat medicul neurochirurg la un post de televiziune.