Locul din România care atrage tot mai mulți turiști străini, datorită peisajelor pitorești. Este comparat cu orașele medievale din Italia
Turiștii străini sunt fascinați de România și de unul dintre locurile din țară pe care le consideră speciale, asta pentru că le asociază cu orașele medievale din Italia. Tot mai mulți străini se declară cuceriți de peisajele pitorești și de istoria zonei.
- Locul din România care atrage tot mai mulți turiști străini, datorită peisajelor pitorești
- Este comparat cu orașele medievale din Italia
Sighișoara, căci despre acest loc este vorba, a devenit tot mai popular în rândul turiștilor străini, atât pentru peisajele pitorești, cât și pentru istorie. Cei care decid să viziteze România spun că nu pleacă din țară dezamăgiți și că sunt surprinși să descopere zona.
Sighișoara i-a cucerit pe străini
Sighișoara nu este considerat un loc încărcat de legende doar de către români, ci și de către turiștii străini, tot mai mulți în ultimii ani, care au decis să viziteze acest lucru.
„Foarte frumoasă! Mă bucur că am venit aici! Locul în sine, străzile, clădirile, totul e frumos!”, a spus o turistă străină, potrivită observatornews.ro.
Străzile înguste și arhitectura îi duc pe turiștii străini cu gândul la orașele medievale din Italia, ceea ce îi face și mai curioși pentru a descoperi zona.
„Îmi place mult. Făceam acum o comparaţie cumva cu ce am văzut în Italia cum a fost de exemplu şi în Ravena pe străzile, şi în Veneţia era la fel, străzile acele înguste, mici, şi aici la fel”, „„Se vede că este istorie în ea. Este foarte interesant să vii să vizitezi şi când eşti din afară şi nu cunoşti România, să ştii cum a fost înainte”, sunt doar două dintre reacțiile turiștilor, pentru sursa citată mai sus.
Câteva dintre obiectivele turistice care îi atrag pe străini
Nu mai este un secret faptul că Sighișoara este un loc fascinant, câteva dintre principalele atracții fiind Piața Cetății, Turnul cu Ceas sau Biserica Mănăstirii. La fel de popular este și Turnul Fierarilor, locul care poate fi vizitat și în interior.
La câțiva metri este situată și Primăria, care a fost ridicată în locul unei foste mănăstiri în 1885. Populară este și catedrala romano-catolică Sfântul Iosif, considerată unul dintre lăcașurile de cult emblemă ale stilului eclectic, ce presupune îmbinarea elementelor neogotice și neoromanice.