Locul din România unde găsești „Închisoarea îndrăgostiților”. Ce semnificație are biserica și ce legendă ascunde / FOTO
Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că țara noastră este una dintre cele mai frumoase și speciale din Europa. Ei bine, există un loc în România unde găsești „Închisoarea îndrăgostiților”. Iată ce semnificație are biserica care poartă acest nume, dar și ce legendă ascunde!
- Locul din România unde găsești „Închisoarea îndrăgostiților”
- Ce semnificație are biserica și ce legendă ascunde
Locul din România unde găsești „Închisoarea îndrăgostiților” se află în județul Sibiu. O biserică de aici poartă acest nume, iar aceasta are o legendă și o semnificație unică în lume. Tu ai știut de acest loc?
Locul din România unde găsești „Închisoarea îndrăgostiților”
Biserica fortificată din Biertan, județul Sibiu, a fost construită într-unul dintre cele şapte turnuri ale fortificației și era, în urmă cu sute de ani, un fel de terapie de cuplu. În bastionul estic al acestei biserici, de-a lungul unuia dintre zidurile fortificate, există o construcţie mică care are o cameră cât o cămară sau cât o „carceră”.
Ce semnificație are biserica și ce legendă ascunde
Legenda „Închisorii îndrăgostiților” mai spune acestui loc și „Camera împăcării” sau „Camera divorțaților” de la Biertan. Toate persoanele care ajung în acest loc întreabă obligatoriu de „camera împăcării” sau „camera divorţaţilor”, locul de care se leagă cea mai frumoasă poveste asociată bisericii de la Biertan, județul Sibiu.
Carol Wieinrich, curatorul bisericii Biertan, a declarat, într-o postare pe Instagram, că în aceste camere erau ținute, timp de 14 zile, persoanele care voiau să divorțeze. Dacă cuplul care stătea acolo se împăca, era eliberat, iar dacă nu se împăca, mai era ținut o perioadă în cameră.
„Acolo stăteau 14 zile închişi soţul şi soţia care doreau să divorţeze, era un singur pat, o singură farfurie, o singură lingură. Timp de 14 zile trebuiau să stea acolo, dacă se împăcau mai repede le dădeau drumul, dacă nu…nu”, a precizat Carol Wieinrich.
Carol Wieinrich a mai scris că, în 300 de ani de când a fost sediul episcopal al Transilvaniei în Biertan, un singur cuplu a divorțat.
„În 300 de ani cât a fost sediul episcopal al Transilvaniei aici în Biertan a fost o singură pereche care a divorţat, şi acolo s-a constatat cine a fost de vină că s-a ajuns la divorţ, acela trebuia să lucreze pentru biserică şi pentru familia de acasă, trebuia întreţinută şi familia”, a mai povestit el.