Locul din România unde oamenii nu au drum! O mulțime de persoane trăiesc izolate: "Apă n-am avut un an de zile doi ani..."
Suntem în anul 2022, însă o mulțime de perosoane încă trăiesc izolate pentru că nu au drum. Peste 100 de săteni sunt rupți de restul lumii și asta pentru că, în localitatea lor, maşinile de aprovizionare cu produse alimentare, curierii şi chiar medicii de pe ambulanţe ajung cu greu.
- Locul din România unde oamenii nu au drum
- O mulțime de persoane trăiesc izolate
Localnicii din Hotoan sunt izolați de lume din cauza drumurilor impracticabile. Cu toate că suntem în anul 2022, aproximativ 150 de persoane sunt rupte de restul lumii pentru că localitatea unde ei trăiesc nu are drum. Nu, nu este o glumă sau o exagerare, ci realitatea acestor săteni. Drumul este aproape imposibil și pentru maşinile de aprovizionare cu produse alimentare, curieri şi chiar medicii de pe ambulanţe.
Locul din România unde oamenii nu au drum
Pentru că drumurile sunt impracticabile, oameni rămân des fără cele necesare și asta pentru că rafturile magazinelor stau goale. Din cauza drumului care este impracticabil, mașinile de aprovizionare refuză să mai vină. Mai mult, oamenii spun că au fost aproape doi ani de zile în care nu au avut nici apă.
"N-am ajuns bătaia de joc. Nici nu vreau să ştiu cine e la municipiu cine e la prefectură. Mă interesează oamenii ăştia să aibă acces, să aibă drum. Copii să poată ajunge la civilizaţie. Bătrânii, apă n-am avut un an de zile doi ani de zile.", spune un sătean, potrivit observatornews.ro.
Și asta nu e tot! Până și ambulanţele atunci când sunt solicitate ajung destul de greu. În același timp și fermierii spun că sunt nevoiți să bage bani destul de des în reparația utilajelor.
"De nenumărate ori avem pene de cauciuc, osii rupte, o grămadă de probleme din cauza drumului. Numai un cauciuc la un tractor e 4.000 de lei.", a spus un alt localnic potrivit aceleiași surse menționate anterior.
Când a fost asaltat ultima dată drumul
Potrivit spuselor localnicilor, drumul care face legătura între Căuaș și Hotoan a fost asfaltat ultima dată în anul 2007.
"La ultima rectificare am mai pus 2 milioane jumate pt a asigura, printre altele şi reparaţia acestui tronson. Încercăm să găsim soluţii şi alternative. Avem studiul de fezabilitate făcut pt a moderniza întregul tronson, mai aşteptăm o posibilitate de finanţare. De multe ori am reparat drumuri în parteneriat cu primarii.", a spus Csaba Pataki, președinte Consiliul Județean Satu Mare, potrivit aceleiași surse menționate anterior.