Locul din România unde te poți retrage când ieși la pensie. Aici, o persoană poate avea un trai decent cu doar 2.300 de lei pe lună
Atunci când înaintează în vârstă, mai ales după ce ies la pensie, tot mai mulți oameni își doresc liniște, așa că se gândesc să se retragă într-un loc unde să aibă parte de relaxare și să ducă o viață cât mai tihnită, fără griji. Există un oraș în România unde o persoană poate avea un trai decent cu doar 2.300 de lei pe lună.
- Locul ideal din România unde să locuiești după ce ieși la pensie
- Aici, o persoană poate avea un trai decent cu mai puțun de 3.000 de lei pe lună
Potrivit specialiștilor, în ceea ce privește costul vieții, orașul Sibiu este cel mai accesibil oraș din România, Aici, costul alimentelor și al locuințelor este unul redus iar oamenii pot duce un trai decent cu mai puțun de 3.000 de lei pe lună.
Orașul ideal din România unde să locuiești după ce ieși la pensie
Dacă ar fi să facem o comparație cu celelalte mari orașe ale României, sau cu reședințele de județ, vom ajunge la concluzia că, în Sibiu, viața este mai ieftină, deși nu întotdeauna lucrurile au stat astfel.
De exemplu, cu trei ani în urmă, în 2020, era mai scump să locuiești în Sibiu comparativ cu Timișoara sau Craiova. Anul acesta însă, lucrurile s-au schimbat semnificativ, orașul devenind accesibil.
Potrivit statisticilor, familie cu patru membri are nevoie de aproximativ 7.953 de lei pe lună pentru a trăi decent, în timp ce o singură persoană se poate descurca chiar și cu mai puțin de 2.300 de lei lunar, scrie antena3.ro.
Orașul din România unde o masă poate fi servită cu doar cinci lei
Într-o perioadă în care toate se scumpesc, există un loc într-un oraș din România, unde o masă poate fi servită cu doar cinci lei. Este vorba despre cantina Universității Tehnice "Gheorghe Asachi" (TUIASI), frecventată în fiecare zi de aproape 1.000 de persoane. Acolo mâncarea delicioasă iar prețurile foarte mici.
O friptură costă doar cinci lei, o ciorbă 4,7 lei, iar o porție de cotlet de porc doar 5,25 lei.
”La cantină pot lua masa în acelaşi timp 200 de studenţi care vin, pleacă, iar într-o zi de lucru, adică de la ora 12.00 la 19.30 vin aproximativ 700 de persoane, poate chiar mai mult. Există colaborare în bucătărie, altfel nu funcționează nimic.”, a declarat managerul cantinei, Anișoara Moroșanu, scrie Ziar de Iași.