Mai mulți turiști au rămas blocaţi cu barca în noroi, în Delta Dunării. Canalele au secat: ”Știu doar bani să ia” / FOTO
Publicat pe 22.08.2022 la 16:22 Actualizat pe 22.08.2022 la 16:22
Peisaje de-a dreptul dezolante surprinse în Delta Dunării. Dacă turiștii au așteptat cu sufletul la gură concediul, pentru o oază de liniște și relaxare, iată că lucrurile nu au stat chiar așa. Turiștii au fost nevoiți să împingă bărcile, după ce au rămas blocați în noroi. Iată ce au povestit turiștii!
- Probleme mari în Delta Dunării
- Turiștii, nevoiți să împingă bărcile
- Ce spun turiștii despre experiența neplăcută
Deoarece canalele au secat, turiștii au rămas blocați cu bărcile în noroi. Nu au avut prea mult de ales, așa că au fost nevoiți să coboare și să împingă bărcile. Cei mai mulți dintre turiști au rămas blocați pe Lacul Periteaşca.
Mai mulți turiști au rămas blocaţi cu barca în noroi
O vacanță destul de scumpă, la care turiștii au visat și au plănuit-o tot anul, s-a transformat în una mai puțin plăcută pentru acești turiști, care au fost nevoiți să coboare în mâl şi să împingă ambarcaţiunea.
Pe de altă parte, alți turiști au rămas blocaţi în apropiere de Gura Portiţiei. Un barcagiu a mărturisit că apa ar fi trebuit să fie cel puţin jumătate de metru mai sus și că autoritățile nu iau niciun fel de măsură în acest caz.
"Uite cât e de scăzută acum. Toată vara a plouat de...nu ştiu să zic...de trei ori şi atunci a plouat 20 de minute, un sfert de oră...Trebuiau să decolmateze canelele, trebuiau să facă ceva, dar nu au făcut nimic, ştiu doar bani să ia pe fel şi fel de taxe, în schimb să facă ceva pentru Deltă, nimic", a spus un barcagiu pentru observatornews.ro.
Ce spun turiștii despre experiența neplăcută
În condițiile în care mai multe canale folosite la transport au secat, turiștii care s-au încumetat la o plimbare cu barca au fost nevoiți să coboare din ambarcațiune și să împingă. În astfel de cazuri, și bărcile se pot strica.
Potrivit aceleiași surse, un alt barcagiu a declarat că noroiul şi aluviunile de pe fund ajung până la motor şi strică bărcile. Totodată, în această perioadă, zona cel mai dificil de traversat este braţul spre Isăccel.
Luna trecută, debitul fluviului la intrarea în ţară a ajuns la 1750 de metri cubi pe secundă.
"Veniţi în Delta Dunării, dragi turişti. Vă aşteaptă o experienţă foarte inedită. Nu găsiţi aşa ceva nicăieri", a spus una dintre turiste.