Meseria de bărbat pe care femeile o practică în România și câștigă 10.000 de lei pe lună. Ce sunt nevoite să facă pentru bani
Publicat pe 03.10.2022 la 16:28 Actualizat pe 03.10.2022 la 16:32
De-a lungul timpului, tot mai multe femei au început să fie interesate de meseriile practicate, în general, de bărbați. Acum, a apărut o nouă profesie a bărbaților pe care femeile și-o doresc, iar câștigurile nu sunt deloc de neglijat. Din această meserie, se câștigă 10.000 lei pe lună. Ce trebuie să facă pentru această sumă.
- Meseria specifică bărbaților pe care femeile au început să și-o dorească
- Câștigurile se ridică la 10.000 lei pe lună
Vremurile s-au schimbat din ce în ce mai mult în ultima perioadă, mai ales din punct de vedere profesional. Dacă înainte femeile și bărbații erau bine delimitați în ceea ce privește locurile de muncă pe care le aveau, acum femeile sunt din ce în ce mai interesate de locurile de muncă specifice bărbaților. Așadar, acum a apărut o nouă meserie, pe care tot mai multe femei și-o doresc, chiar dacă este practicată, în mod normal, de bărbați. Mai mult, un motiv în plus ar fi câștigurile, care se ridică și la 10.000 lei pe lună.
Meseria bărbaților pe care din ce în ce mai multe femei și-o doresc
Dacă în trecut femeile erau văzute cel mai des practicând meserii ușoare, acum tot mai multe s-au reprofilat înspre cele specifice bărbaților. Fie din cauza unei personalități puternice, fie din cauza câștigurilor sau a crizei de forță de muncă, tot mai multe femei sunt văzute practicând meserii grele, de bărbați. Așadar, există câteva care sunt din ce în ce mai cerute pe piața muncii, în special de femei.
Una dintre aceste meserii este cea de tractoristă. Chiar dacă este greu să ne îmaginăm o femeie conducând un tractor, ei bine reprezentantele sexului frumos sunt dispuse să încerce și această meserie. De exemplu, Monica Balla s-a reprofilat către această meserie din cauza crizei de forță de muncă, după ce a urmat un curs la Direcția Agricolă, unde a învățat cum să folosească un astfel de utilaj.
”Nu e o meserie de femeie, dar se poate orice, nu este forță de muncă. Și atunci cine are terenuri agricole preferă doamnele să se urce în tractor și să lucreze”, a declarat femeia, pentru Observator.
După ce tatăl ei a fost tractorist timp de mai bine de 50 de ani, Monica a preluat acum meseria de la el, iar acum se ocupă de câmpurile oamenilor. Se pare că oamenii sunt încântați ca o femeie să le lucreze pământurile, astfel că cererea este din ce în ce mai mare.
”În acest an avem 3 serii de tractoristi finalizați și surprinzător au fost și patru doamne care au susținut examenul”, a declarat Roxana Florea de la Direcția Agricolă.
O altă meserie de bărbați care a început să fie pe placul femeilor
Meseria de tractoristă nu este singură în această reprofilare a femeilor. Astfel, acestea sunt acum interesate și de meseria de vatman. Chiar dacă oamenii au văzut cel mai des bărbați în timp ce conduceau tramvaie, acum femeile sunt cele care s-au înscris în număr record la cursurile Companiei de Transport Public.
”În prezent din 202 vatmani sunt 30 de doamne pe această poziție. Ne bazăm pe corectitutdinea lor și calmul lor din trafic, ele au cele mai puține evenimente rutiere la stradă, sunt atente”, a declarat Andreea Luca, purtător de cuvânt CTP din Iași.
Așadar, meseria de vatman poate să fie o adevărată pasiune și pentru femei. Oana este la conducerea tramvaielor de 21 de ani și spune că face asta din plăcere, fiind o meserie destul de simplă.
”E simplu. Dau aici la macaz sa dau mai în spate sau mai în faţă. Câteva butoane şi gata! Din plăcere, e o meserie super. De copil mi- a placut sa circul cu tramvaiul. Nu o consider o meserie de bărbat, ba chiar e de femei, nu e muncă fizică să trebuiască forță”, a spus Oana.