Live acum Acces Direct
Prime time
Homepage » Actualitate » Stiri interne » Meseria de bărbat pe care femeile o practică în România și câștigă 10.000 de lei pe lună. Ce sunt nevoite să facă pentru bani

Meseria de bărbat pe care femeile o practică în România și câștigă 10.000 de lei pe lună. Ce sunt nevoite să facă pentru bani

De Ilinca Lunca.
Publicat pe 03.10.2022 la 16:28 Actualizat pe 03.10.2022 la 16:32

De-a lungul timpului, tot mai multe femei au început să fie interesate de meseriile practicate, în general, de bărbați. Acum, a apărut o nouă profesie a bărbaților pe care femeile și-o doresc, iar câștigurile nu sunt deloc de neglijat. Din această meserie, se câștigă 10.000 lei pe lună. Ce trebuie să facă pentru această sumă.

iStock

Vremurile s-au schimbat din ce în ce mai mult în ultima perioadă, mai ales din punct de vedere profesional. Dacă înainte femeile și bărbații erau bine delimitați în ceea ce privește locurile de muncă pe care le aveau, acum femeile sunt din ce în ce mai interesate de locurile de muncă specifice bărbaților. Așadar, acum a apărut o nouă meserie, pe care tot mai multe femei și-o doresc, chiar dacă este practicată, în mod normal, de bărbați. Mai mult, un motiv în plus ar fi câștigurile, care se ridică și la 10.000 lei pe lună.

Meseria bărbaților pe care din ce în ce mai multe femei și-o doresc

Dacă în trecut femeile erau văzute cel mai des practicând meserii ușoare, acum tot mai multe s-au reprofilat înspre cele specifice bărbaților. Fie din cauza unei personalități puternice, fie din cauza câștigurilor sau a crizei de forță de muncă, tot mai multe femei sunt văzute practicând meserii grele, de bărbați. Așadar, există câteva care sunt din ce în ce mai cerute pe piața muncii, în special de femei.

Una dintre aceste meserii este cea de tractoristă. Chiar dacă este greu să ne îmaginăm o femeie conducând un tractor, ei bine reprezentantele sexului frumos sunt dispuse să încerce și această meserie. De exemplu, Monica Balla s-a reprofilat către această meserie din cauza crizei de forță de muncă, după ce a urmat un curs la Direcția Agricolă, unde a învățat cum să folosească un astfel de utilaj.

”Nu e o meserie de femeie, dar se poate orice, nu este forță de muncă. Și atunci cine are terenuri agricole preferă doamnele să se urce în tractor și să lucreze”, a declarat femeia, pentru Observator.

După ce tatăl ei a fost tractorist timp de mai bine de 50 de ani, Monica a preluat acum meseria de la el, iar acum se ocupă de câmpurile oamenilor. Se pare că oamenii sunt încântați ca o femeie să le lucreze pământurile, astfel că cererea este din ce în ce mai mare.

”În acest an avem 3 serii de tractoristi finalizați și surprinzător au fost și patru doamne care au susținut examenul”, a declarat Roxana Florea de la Direcția Agricolă.

O altă meserie de bărbați care a început să fie pe placul femeilor

Meseria de tractoristă nu este singură în această reprofilare a femeilor. Astfel, acestea sunt acum interesate și de meseria de vatman. Chiar dacă oamenii au văzut cel mai des bărbați în timp ce conduceau tramvaie, acum femeile sunt cele care s-au înscris în număr record la cursurile Companiei de Transport Public.

”În prezent din 202 vatmani sunt 30 de doamne pe această poziție. Ne bazăm pe corectitutdinea lor și calmul lor din trafic, ele au cele mai puține evenimente rutiere la stradă, sunt atente”, a declarat Andreea Luca, purtător de cuvânt CTP din Iași.

Așadar, meseria de vatman poate să fie o adevărată pasiune și pentru femei. Oana este la conducerea tramvaielor de 21 de ani și spune că face asta din plăcere, fiind o meserie destul de simplă.

”E simplu. Dau aici la macaz sa dau mai în spate sau mai în faţă. Câteva butoane şi gata! Din plăcere, e o meserie super. De copil mi- a placut sa circul cu tramvaiul. Nu o consider o meserie de bărbat, ba chiar e de femei, nu e muncă fizică să trebuiască forță”, a spus Oana.

CITEȘTE ȘI:
În articolul
Meseria de bărbat pe care femeile o practică în România și câștigă 10.000 de lei pe lună. Ce sunt nevoite să facă pentru bani
:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp
Știri
Showbiz intern
Andrei Ursu, despre experiența Asia Express 2024! Artistul abia așteaptă să își vadă familia: „Este cel mai tare lucru” / VIDEO
  • Andrei Ursu, primele declarații după încheierea filmărilor pentru Asia Express 2024
  • S-au încheiat filmările
Showbiz intern
Simona Gherghe aniversează astăzi 7 ani de când s-a cununat civil cu tatăl copiilor ei. Ce mesaj a transmis prezentatoarea TV: "Cu emoții..." / FOTO
  • Simona Gherghe și Răzvan Săndulescu celebrează 7 ani de când s-au căsătorit civil
  • Ce gânduri a împărtășit prezentatoarea TV despre acest moment special
Stiri internationale
Doliu în literatură! Un celebru scriitor internațional a murit: „Cei mai de succes...” / FOTO
  • Un scriitor internațional a murit
  • Doliu în lumea literaturii
Emisiuni TV
Știrile Antena Stars. Cosmina Adam, primele declarații după ce a anunțat că este însărcinată! Fosta asistentă de la Acces Direct a aflat sexul bebelușului: ”Știu doar...” / VIDEO
  • Cosmina Adam are o sarcină mai ușoară decât ar fi crezut
  • Fosta asistentă de la Acces Direct este în culmea fericirii
Showbiz intern
Andra Volos își sărbătorește ziua de naștere. Bruneta și Lele petrec în Dubai: „Omul meu...” / FOTO
  • Este ziua de naștere a Andrei Volos
  • Bruneta petrece în Dubai
Emisiuni TV
Știrile Antena Stars. Dana Roba nu poate să își ducă fetițele în vacanță din cauza lui Daniel Balaciu! Fostul soț nu îi semnează acordul: ”Să nu îl mai suporte niciodată” / VIDEO
  • Daniel Balaciu i-ar face probleme Danei Roba și din spatele gratiilor
  • Ce s-a întîmplat între cei doi
Vezi toate știrile noi
Recomandări
recomandare pe observatornews.ro
Craterul din Slănic Prahova s-a mărit cu 20 cm. Oamenii trăiesc cu groază, nu ştiu ce este sub casele lor
recomandare pe as.ro
Cât de mult seamănă fiica cea mare a lui Cristi Borcea cu milionarul român! Melissa Borcea se „scaldă” în lux la 20 de ani
Romania TV
Oana Lis, anunţul trist despre Viorel Lis înainte de Paşte
Romania TV
Bomba anului în showbiz. Decizia luată de Alina Sorescu şi Alex Ciucu înainte de Paşte. Împăcarea, pecetluită cu flori!
recomandare pe antena3.ro
Schimbare majoră pentru șoferii cu permis categoria B! Klaus Iohannis a semnat decretul
recomandare pe antena3.ro
Horoscop 30 aprilie 2024. Balanțele fac un pas important în relația de cuplu, Scorpionii au noroc la bani
recomandare pe antena3.ro
Cozonac fără frământare pentru masa de Paște. Rețeta salvatoare pentru gospodinele aflate în criză de timp
recomandare pe playtech.ro
Cum s-a filmat Delia în parc. Nu a mai ţinut cont de nimic, imagini de neratat
recomandare pe playtech.ro
Cum face îndrăgitul Bărbosu’ cartofii prăjiţi. Secretul reţetei, de asta ies crocanţi şi se fac mai repede
recomandare pe redactia.ro
Gianina din Las Fierbinți este însărcinată. Ce se întâmplă cu rolul ei din serialul care a făcut istorie la Pro TV
recomandare pe redactia.ro
Ce a făcut Florin Salam, după ce a lipsit de la priveghiul lui Costel Corduneanu. Familia a rămas șocată: ”Nu există așa ceva!”
recomandare pe Ciao.ro
Alex Velea, un romantic incurabil! Şi-a scos partenera la mall şi a surprins-o în văzul tuturor! Antonia eşti o norocoasă!
recomandare pe shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
recomandare pe ProSport.ro
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
recomandare pe bzi.ro
Codin Maticiuc a rămas fără telefon în autobuz! „Cumva i-am și simțit!”
recomandare pe bzi.ro
Clipe de coșmar trăite de Ramona Olaru în Egipt! Și-a pierdut pașaportul și a fost victima unui accident rutier
recomandare pe dailybusiness.ro
Ministrul Marcel Boloș, mesaj pentru românii care primesc pensii și salarii
recomandare pe dailybusiness.ro
Se introduce stagiul militar obligatoriu în România? Ce spune Traian Băsescu
recomandare pe Jurnalul.ro
Răscoală în mai multe sate brașovene. Cea mai mare groapă de gunoi a Europei va fi lângă „Yellowstone de România”. 70 de tone de deșeuri vor fi aduse zilnic într-un „paradis verde”
recomandare pe a1.ro
Unde s-a refugiat Alex Militaru după despărțirea de Carmen Grebenișan. Anunțul lui, deși spunea că nu se pune problema de divorț