Metoda de înșelătorie în România, după cutremurul din Turcia. La ce trebuie să fie atenți oamenii, când le sună telefonul
Cutremurul din Turcia a venit cu o mulțime de probleme și pentru alte țări, însă se pare că în România este vorba despre o nouă metodă de înșelătorie. Iată la ce trebuie să fie atenți oamenii atunci când le sună telefonul, pentru ca nu cădea în plasa celor rău intenționați.
- Noua metodă de înșelăciune în România
- Oamenii au profitat de cutremurul din Turcia
Metodele de înșelătorie sunt din ce în ce mai dese în România, iar oamenii profită de toate dezastrele pentru a-i sensibiliza pe ceilalți. De această dată, noua metodă are legătură cu cutremurul din Turcia, care a lăsat zeci de mii de oameni răniți pe străzi. Înșelătorii nu au mai stat pe gânduri și au acționat, motiv pentru care românii trebuie să aibă grijă atunci când răspund la telefon.
Noua metodă de înșelătorie în România
Înșelătorii au grijă să acționeze la timp, în momentele cheie în care știu că pot să îi convingă pe oameni. Ei bine, de această dată este vorba despre niște apeluri telefonice pe care până acum le-au primit cadrele didactice, în care li se solicită ajutor financiar pentru oamenii din Turcia afectați de cutremur.
În apelurile telefonice, aceștia au spus că sună din partea Ministerului Educației, ca oamenii să nu aibă dubii dacă este adevărat sau nu. Cu toate acestea, reprezentanții Ministerului nu au stat pe gânduri și au transmis un avertisment, spunând adevărul despre aceste apeluri. Astfel, oamenii au fost asigurați că nu este vorba despre o campanie de donații a institutiei.
”Având în vedere că mai multe cadre didactice și directori ai unităților de învățământ au primit apeluri prin care se solicită sume de bani de la persoane care se recomandă ca fiind angajați ai Ministerului Educației, vă informăm că acestea nu aparțin și nu reprezintă Ministerul Educației.”, a transmis Ministerul Educației.
Ce trebuie să facă oamenii care au fost sunați
Nu există vreo modalitate prin care înșelătorii ar putea să obțină controlul telefoanelor oamenilor, așa cum se întâmplă pe Internet. Însă, le este recomandat să se adreseze autorităților, pentru a ajuta la oprirea acestui fenomen. Ministerul Educației le-a transmis oamenilor că atunci când va fi vorba despre o campanie de ajutor, aceasta va fi anunțată public.
”Recomandăm persoanelor contactate în acest mod să se adreseze instituțiilor competente. Menționăm că toate inițiativele de sprijin pentru comunitățile afectate de cutremurele din Siria și Turcia sunt anunțate prin intermediul canalelor oficiale de comunicare ale instituțiilor publice”, a mai spus instituția.
Cotește și: Mesajele care te pot lăsa fără bani în cont. Noile înșelătorii lansate de hackerii din România