O nouă metodă de escrocherie îi prinde în capcană pe români! Poți deveni foarte ușor victima acestei forme de înșelăciune!
O nouă metodă de escrocherie îi prinde în capcană pe români! Și tu poți deveni foarte ușor victima acestei forme de înșelăciune!
- O nouă metodă de escrocherie îi prinde în capcană pe români!
- Poți deveni foarte ușor victima acestei forme de înșelăciune!
Escrocii continuă să facă victime și în mediul virtual. Acestora le pică în plasă în primul rând persoanele credule sau utilizatorii care nu sunt prea familiarizați cu Internetul. De curând, infractorii au apelat la o nouă metodă de înșelăciune.
O nouă metodă de escrocherie îi prinde în capcană pe români
Până în prezent, șapte persoane, dintre care șase nigerieni, au ajuns în atenția oamenilor legii, după ce au fost acuzate că au înșelat mai mulți oameni printr-o metodă folosită pe Internet. Aceștia ar fi simulat relații amoroase cu mai mulți utilizatori.
Poți deveni foarte ușor victima acestei forme de înșelăciune
Procurorii care au analizat acest caz spun că metoda poartă numele de „scrisoare nigeriană” și este una dintre cele mai utilizate înșelăciuni în mediul virtual.
Acum, șase dintre indivizii menționați anterior au fost reținuți de oamenii legii și cu propunere de arestare preventivă judecătorului de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Brașov. Acesta a admis propunerea procurorilor.
Odată cu anchetarea acestor cazuri, polițiștii au aflat că mai mulți oameni au depus sume mari de bani în conturile care erau oferite de escroci.
Planul diabolic are la bază încrederea oarbă a oamenilor abordați de necunoscuți care le devin iubit sau iubită. După ce constată că au reușit să-i prindă în capcană, infractorii le cer diferite sume de bani pentru a păstra relația.
„Datorită avansului tehnologic și aplicațiilor de ultimă generație accesibile gratuit de pe internet direct pe telefon sau calculator, în ultima perioadă, scrisorile nigeriene au devenit tot mai sofisticate”, au prezentat procurorii într-un comunicat, potrivit Antena 3.
Conform spuselor procurorilor, escrocii utilizează limba de origine a persoanelor cărora li se adresează pentru a le păcăli și vorbesc pe aplicații criptate. Din acest motiv, identificarea infractorilor este mai grea.
„Infractorii folosesc limba de origine a victimei și comunică prin intermediul unor aplicații criptate precum WhatsApp și Messenger Facebook, ceea ce face îngreunează mult atât identificarea infractorilor cât și dovedirea faptelor lor”, se mai prezintă în comunicat.