Homepage »
Actualitate »
Stiri interne
»
Milionarul fugar Puiu Popoviciu, scandal la tribunal cu șeful Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție / Detalii exclusive
Milionarul fugar Puiu Popoviciu, scandal la tribunal cu șeful Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție / Detalii exclusive
De
Narcis Voica.
Publicat pe 03.10.2021 la 23:36
Actualizat pe 03.10.2021 la 23:36
Celebrului milionar căutat de poliție Puiu Popoviciu i s-a pus pata pe șefii din Parchetul General care au cerut extrădarea sa și a deschis un proces în care a solicitat anularea documentelor emise de cei care vor să-l bage în pușcărie.
- Lui Puiu Popoviciu i s-a pus pata pe cei care vor să-l bage la zdup
- Milionarul l-a chemat în fața instanței pe procurorul șef adjunct al SIIJ
- Afaceristul fugar a redeschis dosarul a doua zi după ce instanța a luat „act de renunţare la judecată”
Puiu Popoviciu, omul de afaceri condamnat în 2017 la 7 ani de închisoare în dosarul Ferma Băneasa, poate rămâne în Anglia. Curtea Supremă a Regatului Unit i-a acceptat în urmă cu trei luni apelul împotriva deciziei de extrădare emisă de o curte inferioară, potrivit G4Media.ro. În iulie 2020, o curte din Regatul Unit hotărâse predarea lui Popoviciu la București, dar sentința nu era definitivă. Printre motivele pentru care Curtea Supremă de la Londra a admis apelul lui Puiu Popoviciu s-a numărat lipsa unui proces corect în România.
Potrivit aceleiași surse, Popoviciu a mobilizat în apărarea lui cele mai puternice case de avocatură și personaje extrem de influente la nivel global, precum Hunter Biden (fiul vicepreședintelui de atunci al SUA, Joe Biden), Louis Freeh (fost șef al FBI) și Rudy Giuliani (fost primar al New York-ului). Publicația britanică Daily Mail a publicat pe 8 iunie mai multe schimburi de emailuri din 2016 între Hunter Biden – fiul președintelui SUA, Louis Freeh – fost șef FBI și mai mulți avocați americani pe tema apărării lui Puiu Popoviciu, afaceristul român ce avea să fie condamnat în august 2017 la 7 ani de închisoare într-un dosar de corupție instrumentat de DNA.