Milionarul Remus Truică, făcut K.O. de Curtea Supremă / Decizia instanței
Milionarul Remus Truică a pierdut, recent, unul dintre cele mai importante procese, deschis împotriva magistraților de la Curtea Supremă.
- Remus Truică a pierdut lupta cu ÎCCJ
- Milionarul a încercat să anuleze un document
- Instanța a dat un verdict clar
În încercarea de a anula un document emis de Curtea Supremă, milionarul Remus Truică a deschis un proces pe care, din păcate pentru el, l-a pierdut. „Respinge excepţia inadmisibilităţii invocată de către pârâta Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Respinge ca neîntemeiată cererea de suspendare formulată de către reclamantul Truică Remus în contradictoriul cu pârâtele Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Colegiul de Conducere al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, având ca obiect Hotărârile nr. 161/17.12.2018, nr. 257/19.12.2019 şi nr. 174/16.12.2020. Cu recurs în 5 zile de la comunicare ce se va depune la Curtea de Apel Bucureşti, secţia a IX-a Contencios Administrativ şi Fiscal”, au decis judecătorii.
Omul de afaceri Remus Truică a fost condamnat definitiv de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la şapte ani închisoare cu executare în dosarul retrocedării ilegale a Fermei regale de la Băneasa, iar prinţul Paul al României a primit o pedeapsă de trei ani şi patru luni închisoare cu executare, conform Agerpres. În acelaşi dosar, oamenii de afaceri israelieni Tal Silberstein şi Benyamin Steinmetz au fost condamnaţi la câte cinci ani închisoare cu executare. De asemenea, jurnalistul Dan Andronic a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare pentru aderare la un grup infracţional organizat, el fiind obligat să efectueze muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile la Centrul de Asistenţă Integrată Bucureşti sau la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 3. Apostol Muşat, fost primar al comunei Snagov, a fost condamnat la 4 ani închisoare cu executare, acceaşi pedeapsă primind şi Nicolae Jecu, fost prefect al judeţului Ilfov. Alte condamnări: Ignatenko (fostă Păvăloiu) Nela - 5 ani, Robert Roşu (avocat) - 5 ani, Niculae Dima - 4 ani, Caterina Popa - 4 ani, Gheorghe Olteanu - 4 ani, Valentin Delcea - 4 ani, toate pedepsele fiind cu executare. Totodată, au fost condamnaţi cu suspendare Dragomira Gheorghiţă, Corina Dicu, Ioan Stoian, Marius Marcovici şi Lucian Mateescu. Instanţa supremă a admis acţiunea civilă formulată de Ministerul Finanţelor Publice, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Braşov şi a dispus restabilirea situaţiei anterioare săvârşirii infracţiunilor, în sensul reintegrării terenului în suprafaţă de 170.924 mp în proprietatea publică a statului, urmând ca partea civilă, în calitate de reprezentant al statului român, să întreprindă toate demersurile necesare în acest sens.