Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, anunț de ultimă oră privind anul școlar viitor. Ce măsuri se pot lua în urma valului patru de COVID
Pe zi ce trece apar tot mai multe anunțuri îngrijorătoare ale oficialilor cu privire la valul patru al pandemiei de coronavirus, care bate la ușă. Bineînțeles, așa cum a mai afectat, noul val probabil va afecta toate domeniile de actiivitate, printre care și educația. Iată ce a declarat minsitrul Educației, Sorin Cîmpeanu, despre anul școlavr viitor!
- În valul patru al pandemiei, nu se mai închid școlile
- Sorin Cîmpeanu susține prezența fizică la cursuri
- Anunțul făcut de ministrul Educației Naționale
Valul patru al pandemiei de coronavirus se anunță a fi mult mai periculos decât celelalte valuri de până acum, iar oamenii legii și specialiștii în sănătate îi sfătuiesc pe toți locuitorii României să se vaccineze, pentru a putea să trecem mai ușor prin viitoarea perioadă de pandemie.
Sorin Cîmpeanu, anunț de ultimă oră privind anul școlar viitor
În cazul în care valul al patrulea de coronavirus va izbucni toamna viitoare, adică fix atunci când se redeschid și școlile, atât elevii, cât și părinții, își pun semne serioase de întrebare. Școlarii își aduc aminte de perioada în care au stat închiși în casă, la cursurile online, fără a se mai revedea cu profesorii sau colegii decât în mod virtual și speră ca această experiență să nu se mai repete.
Iată că vin și vești bune din partea ministrului Educației Naționale, Sorin Cîmpeanu. Acesta a declarat că școlile nu vor mai fi închise în timpului valului patru al pandemiei de SARS-CoV-2, așa cum au fost în trecut.
Sorin Cîmpeanu pune mai mult accent pe beneficiile pe care le aduce școala în format fizic fiecărui elev, dar și de marile diferențe care au apărut în învățământul românesc după perioada de pandemie și cursuri exclusiv online.
Cursurile online au însemnat pierderi educaționale și sociale
Așadar, Sorin Cîmpeanu se declară susţinătorul prezenţei fizice în şcoli, declarând că toată lumea ar trebui să aibă în vedere schimbările care au apărut în urma perioadei în care cursurile au fost susținute online, referindu-se atât la pierderi în plan educațional, cât și în plan social.
“Pierderile au fost mari şi foarte mari. După cum cred că vă amintiţi, din prima zi a mandatului meu de ministru, am declarat ca obiectiv întoarcerea la şcoală cu prezenţă fizică. Am făcut pas cu pas tot ce s-a putut face în raport cu evoluţia epidemiologică”, a declarat Sorin Cîmpeanu.
Pentru unii elevi, reîntoarcerea în bănci a fost un proces extrem de dificil și odată cu relaxarea restricțiilor impuse de lege au apărut și numeroase cazuri de bullying în unitățile școlare, între elevi.
Mai mult decât atât, ministrul Educației a afirmat că are dreptul să fiu optimist și vrea să creadă până în ultimul moment că valul patru al pandemiei de coronavirus nu va fi atât de agresiv.