Ministrul Sănătății, măsuri după creșterea cazurilor de Covid-19 în România: ”Este o evoluţie care este preocupantă”
Deși autoritățile se așteptau ca valul 6 să fie în România, undeva la mijlocul lunii august, se pare că numărul de cazuri Covid-19, în România este aproape de 10.000 de cazuri, zilnic. Ce spune ministrul Sănătății despre situația de la noi din țară, dar și ce măsuri sunt luate, aflăm în cele ce urmează.
- Ministrul Sănătății, măsuri după creșterea cazurilor de Covid-19 în România
- Alexandru Rafila a explicat că trebuie luate "măsuri decente"
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat astăzi, la Iaşi, că se aşteaptă la o creştere și mai mare a numărului de cazuri Covid-19.
Ministrul Sănătății, măsuri după creșterea cazurilor de Covid-19 în România
În ultimele 24 de ore, potrivit Ministerului Sănătății, au fost înregistrate, din nou, aproape 10.000 de cazuri noi şi 12 decese.
"Este o evoluţie care este preocupantă pentru Ministerul Sănătăţii, pentru autorităţile de sănătate publică. Ne pregătim pentru un număr de cazuri (COVID-19 - n.r) ceva mai mare la secţiile de ATI. Din fericire, numărul de paturi ocupate nu depăşeşte 15%, paturi de COVID-19, şi 12% pentru paturile ATI. Asta nu înseamnă că nu trebuie să dezvoltăm serviciile ambulatorii, încât să putem să asigurăm şi tratamentul ambulatoriu celor care au nevoie nu doar tratament spitalicesc", a răspuns jurnaliştilor ministrul Sănătăţii, potrivit stiripesurse.ro.
De asemenea, Alexandru Rafila a maiexplicat și că trebuie luate "măsuri decente, de prevenţie, recomandate, individuale care au şi efect asupra comunităţii".
Numărul infectărilor aproape de 10,000, în fiecare zi, dar cu toate astea, ministrul Sănătăţii a spus, zilele trecute, că nu vor fi închise spitale pentru a se trata exclusiv pacienţii cu coronavirus.
”Încercăm să organizăm secții, compartimente, zone din spital pentru pacienții infectați covid, fără să ducem la transformarea unor spitale întregi în spitale covid”, a declarat Rafila, zilele trecute, potrivit romaniatv.net.
Milioane de oameni, probleme de miros și gust pe termen lung, după ce au suferit de Covid-19
Experții internaționali au analizat date din 18 studii cuprinzând 3.699 de pacienți și s-a constatat faptul că una din 20 de persoane ar putea suferi de probleme de gust și miros la cel puțin șase luni după ce a fost testat pozitiv la coronavirus.
"Sistemele de sănătate ar trebui să fie pregătite să ofere sprijin acestor pacienți, care adesea declară că se simt izolați atunci când simptomele lor sunt trecute cu vederea de către medici. Pierderea mirosului și a gustului afectează în mod negativ calitatea vieții, privându-i pe cei afectați de mai multe plăceri zilnice și legături sociale. De asemenea, oamenii pot experimenta anorexie, aversiuni alimentare, malnutriție, anxietate și depresie", a stabilit echipa condusă de Paolo Boscolo-Rizzo de la Universitatea din Trieste, potrivit stiripesurse.ro.
Femeile au mai puține șanse să-și recapete simțul mirosului și al gustului, iar pacienții care au suferit cel mai mult la infecția inițială au mai multe riscuri de a avea probleme pe termen lung.