Modificări fără precedent la examenul de Evaluare Națională de anul acesta. Elevii au primit 15 minute în plus
Vești bune pentru toți elevii care urmează să susțină cel mai important examen din viața lor de până acum și anume Evaluarea Națională. În premieră, școlarii vor avea 15 minute în plus față de timpul standard pentru rezolvarea subiectelor. Iată ce alte schimbări au fost aduse de Ministerul Educaţiei!
- Elevii pot nota anumite marcaje pe fișe fără să fie considerate semn particular
- Viitorii liceeni vor beneficia de 15 minute în plus la timpul de lucru
Examenul de Evaluare Națională se apropie cu pași repezi, iar viitorii liceeni fac ultimele pregătiri pentru a obține nota pe care și-o doresc. În premieră, școlarii vor avea parte de câteva beneficii care le vor ușura munca și îi vor ajuta să se descurce mai bine la examen.
Modificări fără precedent la examenul de Evaluare Națională de anul acesta
Toți elevii care vor susține anul acesta Evaluarea Națională vor beneficia de 15 minute în plus față de timpul standard, de până acum. Mai mult decât atât, elevii vor avea voie să facă diferite marcaje sau notițe pe foaia de examen, fără ca aceastea să fie considerate "semne".
Pe contul oficial de Facebook al Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți - Învățământ Preuniversitar s-au publicat modificările emise de Ministerul Educaţiei, informații transmise către toate Inspectoratele Școlare.
Specialiștii în educație au decis să mărească timpul de lucru cu un sfert de oră pentru a-i ajuta pe elevi să completeze caseta de identificare. Așadar, elevii vor avea la dispoziție 120 de minute pentru rezolvarea subiectelor propuse și 15 minute în plus pentru a se ocupa de completarea datelor personale.
Cum se vor desfășura probele la limba română și la matematică
În ceea ce privește marcajele, elevii pot taia cu o linie orizontală dacă au greşit răspunsul. Ulterior, aceștia vor completa în dreapta cu litera corespunzătoare răspunsului corect. În cazul probei scrise la Limba și literatura română, școlarii pot sublinia pe text, cu pixul sau cu creionul de culoare albastră, atunci când vine vorba de sintaxa frazei.
La proba de matematică, elevii care greșesc la subiectele I sau II pot corecta prin tăierea cu o linie orizontală şi încercuirea răspunsului considerat corect. Tot la această probă, ste permisă realizarea unor figuri geometrice, cu creion sau pix de culoare albastră, fără ca desenele să fie considerate semne particulare.
Înscrierile la Evaluarea Națională au debutat în urmă cu câteva zile, pe 7 iunie și se vor încheia peste două zile, pe 11 iunie. Primul examen va fi 22 iunie 2021, la Limba şi literatura română.