Modificări majore în cadrul examenelor, începând cu anul viitor. Anunțul făcut de Sorin Cîmpeanu
Anul următor vine cu o schimbare majoră în ceea ce privește examenele. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a făcut un anunț prin care explică care sunt noile modificări pe care dorește să le pună în aplicare. Ce se întâmplă cu examenele?
- Ministrul Educație vine cu schimbări majore
- Ce se întâmplă cu examenele?
În urmă cu scurt timp, Ministrul Educației a anunțat că metoda de corectare a examenelor se va face total diferit de până acum. Sorin Cîmpeanu a declarat că începând de anul viitor, lucrările vor fi scanate în sala de examen, în prezența candidaților, iar corectarea se va face online.
Schimbare majoră în privința examenelor
Începând cu anul viitor, elevii care o să susțină examene vor avea parte de un alt mod de corectare a acestora. Lucrările elevilor de clasa a VIII-a vor fi scanate chiar în înteriorul sălii de examen, în fața candidaților, după ce profesorii supraveghetori vor aplica pe foi un cod unic de identificare. Acest cod unic permite lucrărilor să fie corectate online de către evaluatori care nu pot comunica între ei.
Același model de corectură o să fie aplicat și în cazul elevilor din clasele primare care susțin evaluările naționale, cât și în cel al persoanelor care dau examenul maturității și anume bacalaureatul.
În urma corectării de către evaluatori, rezultatul este calculat și generat automat, astfel dacă se înregistrează diferențe mai mari de jumătate de punct în urma rezultatelor obținute, sistemul este setat să retrimită lucrarea spre recorectare.
„Scanarea lucrărilor s-ar putea face chiar în sala de examen, în prezența candidaților și s-ar atribui un cod unic de identificare, iar lucrările ar fi corectate online, subliniez: de către evaluatori care nu pot comunica între ei. După care introducerea pe itemi a punctajului de către evaluatori îți generează automat și calculul notelor și sistemul este acela care va decide automat recorectarea, dacă diferențele sunt mai mari de jumătate de punct.”, a explicat Sorin Cîmpeanu.
Contestațiile rămân la modelul original de corectare
Întrebat și despre modul în care o să fie corectate contestațiile, Sorin Cîmpeanu nu a ezitat să răspundă. Acesta a decis ca în urma rezultatelor primite, contestațiile să fie corectate fizic deoarece trebuie să li se acorde o importanță mult mai sporită, fiecare detaliu fiind important.
"Evaluarea la contestații cred că ar trebui să fie totuși pe lucrarea fizică, dar doar la contestații.", a afirmat ministrul Educației.