Motivul pentru care chef Cătălin Scărlătescu nu s-a mutat din România. “Sunt fascinat de tot ce înseamnă...”
Chef Cătălin Scărlătescu a ales să locuiască în România în tot acest timp, chiar dacă a lucrat în mai multe restaurante și a vizitat peste 50 de țări. Iată motivul pentru care juratul de la Chefi la cuțite nu s-a mutat!
- Chef Cătălin Scărlătescu a vizitat peste 50 de țări
- Iată motivul pentru care nu s-a mutat din România
Unul dintre cei mai iubiți jurați de la Chefi la cuțite a declarat motivul pentru care nu a părăsit România, chiar dacă acesta a lucrat în mai multe restaurante și a vizitat peste 50 de țări
Unde s-a simțit cel mai bine primit juratul de la Chefi la cuțite
Chef Cătălin Scărlătescu a menționat că îi place să descopere cultura țărilor în care a călătorit și să-i cunoască pe bucătarii din restaurantele pe care le vizitează, dar mai ales că nu se poate abține atunci când preparatele sunt făcute ca la carte.
''Îmi place să descopăr cultura țărilor în care călătoresc și chiar să îi cunosc pe bucătarii din restaurantele unde mănânc. De exemplu, la un moment dat am fost în Thailanda, în Koh Samui, și m-a dat pe spate un preparat fabulos, cu vită Wagyu, de origine japoneză, și un sos senzațional de curry. Nu m-am putut abține și am intrat în bucătăria restaurantului cu pricina, unde l-am cunoscut pe cheful respectiv. De la el am învățat chiar atunci să prepar sosul de curry. A fost foarte prietenos și bucuros să îmi arate cum îl face, apoi am stat de vorbă și am făcut schimb de povești culinare, ca între bucătari. Sunt fericit ori de câte ori pot să-mi îmbogățesc cunoștințele'', a declarat Cătălin Scărlătescu, potrivit viva.ro.
Care este motivul pentru care nu a părăsit România
Juratul a declarat că singura țară care îl inspiră zilnic este România și că mâncărurile tradiționale nu se găsesc în restaurantele din afara țării. Acesta este fascinat de tot ceea ce înseamnă mâncăruri românești și consideră că țara noastră are cele mai bune mâncăruri.
''Există o zonă care mă inspiră zilnic, se numește România. Chiar am ajuns la concluzia, după ce am mâncat şi am muncit în foarte multe restaurante, că cea mai bună mâncare este la români acasă şi nu se află încă în restaurante. Sunt fascinat de tot ce înseamnă această țară şi nu ratez nicio ocazie de a străbate ţara asta minunată în căutare de mâncare fabuloasă. În Dobrogea am descoperit nişte doamne cu mâini absolut miraculoase, care întind nişte foi de plăcinte cât patul, în Maramureş am gătit la foc cu bătrânii satului, care mi-au arătat secretele lor, la stână am mâncat cel mai gustos bulz din viaţa mea. România e fabuloasă, iar mâncarea noastră, la fel!'', a mai menționat acesta, potrivit viva.ro.
Chef Cătălin Scărlătescu, chef Sorin Bontea și chef Florin Dumitrescu vor fi protagoniștii unui nou format de adventure - cooking show, primul show TV din România care va combina într-un mod spectaculos gătitul cu călătoriile și aventura, oferindu-le telespectatorilor un spectacol gastronomic, asezonat cu destinații superbe și situații pline de suspans și adrenalină.