Ninsori abundente pe Transalpina. Stratul de zăpadă a ajuns la 5 centimetri
Ninsorile au cuprins România. Pe cea mai înaltă șosea din țară, cu o altitudine de 2.145 de metri înălțime, stratul de zăpadă a ajuns la 5 centimetri și urmează să crească, dacă vor continua. Șoferii sunt sfătuiți să aleagă un alt traseu pentru conducere.
- Ninsori abundente pe Transalpina
- Stratul de zăpadă a ajuns la 5 centimetri
Transalpina (DN67C) este cea mai înaltă șosea din România, atingând 2.145 metri în Pasul Urdele. Traseul de 148 km leagă Novaci de Sebeș, traversând Munții Parâng. Construită inițial de romani și modernizată în anii '30, Transalpina oferă priveliști spectaculoase, cu puncte de atracție precum Lacul Vidra și stațiunea Rânca. Ninsorile abundente au început, iar șoferii vor fi nevoiți să aleagă altă rute alternative.
Ninsori abundente pe Transalpina
Cel mai înalt punct al Transalpinei este la 2.145 metri altitudine, în Pasul Urdele, fiind astfel cea mai înaltă șosea rutieră din România și una dintre cele mai înalte din Europa. Drumul are o lungime de aproximativ 148 km și leagă localitățile Novaci (jud. Gorj) de Sebeș (jud. Alba).
Ninsorile abundente au cuprins Transalpina. La înălțimi de peste 1.900 de metri altitudine, pe sectorul Dengherul - Cărbunele, stratul de zăpadă a ajuns la 5 centimetri, iar șoferii care își doresc străbată drumul vor întâmpina probleme majore din cauza nivelului redus de vizibilitate.
"Pe Transalpina, la peste 1.900 de metri altitudine, în sectorul Dengherul - Cărbunele, stratul de zăpadă căzut se apropie de media de 5 centimetri, iar vizibilitatea este redusă din cauza ceţii. Conducătorii auto care vor să traverseze Transalpina peste masivul Parâng sunt sfătuiţi să renunţe, să caute o cale rutieră alternativă sau să fie pregătiţi pentru drum în condiţii de iarnă", a spus Sabin Cornoiu, şeful Salvamont Gorj.
Turiștii întâmpină dificultăți pe Transalpina
Cei care s-au aventurat pe Transalpina au avut câteva probleme de orientare, din cauza stratului dens de ceață. Salvamontiștilor le-a fost cerut ajutorul pentru a-i recupera pe turiștii aflați pe creastă
"Imediat, ei au primit indicaţiile necesare pentru a reveni la traseul marcat şi de aici fiind recuperaţi la coborâre. Salvamontiştii vor rămâne în zonă, cu o ambulanţă de intervenţie Salvamont, pe partea sudică a masivului, către Gorj, şi vor ajuta toate persoanele care vor avea probleme. În zonă sunt deja două maşini care nu mai pot continua drumul, iar salvamontiştii vor analiza cu conducătorii auto dacă pot să se întoarcă sau le vor lăsa acolo peste noapte", a mai spus şeful Salvamont Gorj.