Noi complici ai medicului acuzat că monta stimulatoare cardiace pacienților luate de la morți. Au fost puși sub urmărire penală
Ancheta care vizează medici din mai multe județe se extinde, după ce alți doi doctori și un manager de spital au fost acuzați că ar fi lucrat împreună. Cei trei complici au fost puși sub urmărire penală.
- Medicul acuzat că luat dispozitive de la morți ar fi avut complici
- Cine sunt cei care l-ar fi ajutat pe doctor
Dan Tesloianu este unul dintre medicii acuzați că ar fi luat stimulatoare cardiace de la morți și le-ar fi montat pacienților. Ancheta s-a extins, după ce s-a aflat că medicul a avut trei complici, alți doi medici și un manager de spital.
Medicul din Iași ar fi avut trei complici
Doctorul Dan Tesloianu a fost arestat pentru 30 de zile, în urmă cu două săptămâni, iar de curând, au ieșit la iveală noi detalii din dosarul în care mai mulți medici au fost acuzați că montau aparate luate de la morți.
Alte două cadre medicale și un manager de spital au fost acuzați de complicitate și au fost puși sub urmărire penală. Unul dintre ei ar fi doctor cardiolog, în timp ce al doilea ar fi ocupat o funcție de șef în cadrul unei clinici.
Fostul manager s-ar fi ocupat de gestionarea activității unui spital din Iași și este acuzat de neglijență în serviciu în formă continuată.
În plus, oamenii legii au aflat și cum procedau cei trei complici, împreună cu doctorul din Iași. Unul dintre medici aproba ca pacienților să le fie montate stimulatoarele cardiace, în timp ce managerul se ocupa de banii care trebuiau ascunși. Sumele au fost puse sub sechestru, împreună cu mai multe bunuri, printre care tablouri, dar și imobile.
„În fapt, suspectul, în calitate de medic cardiolog, i-a furnizat stimulatoare şi defibrilatoare a căror sursă nu se cunoaşte inculpatului (Dan Tesloianu - n.r.), care a operaţionalizat reţeaua prezentată în comunicatele de presă anterioare. Acesta din urmă a implantat dispozitivele medicale menţionate unor pacienţi cu ignorarea riscului de a provoca acestora probleme medicale grave sau chiar decesul, procedând astfel la reutilizarea lor, deşi acest lucru este interzis de legislaţia primară şi având drept urmare lezarea dreptului constituţional al pacienţilor la sănătate”, sunt explicațiile Parchetului General.