Noi imagini după cutremurul de ieri, din Gorj: „Zici că dau cu bombe”. Seismul a fost surprins de camerele de supraveghere / VIDEO
În urmă cu o zi, un alt cutremur a avut loc în Gorj. Seismul a avut o magnitudine de 4,9 grade pe scara Richter, iar oamenii s-au speriat. Pe TikTok, au devenit virale imagini după cutremurul de ieri, surprins de camerele de supraveghere.
- Noi imagini după cutremurul de ieri, din Gorj
- Seismul a fost surprins de camerele de supraveghere
Ieri, la 16:02, a avut loc un nou cutremur în Gorj. Dacă seismele din ultimele zile au fost slabe ca intensitate, cutremurul înregistrat în urmă cu o zi se încadrează în categoria celor puternice și s-a resimțit în mai multe județe.
Ulterior, au apărut și mai multe imagini surprinse de camerele de supraveghere după cutremurul de ieri după-amiază.
Noi imagini după cutremurul de ieri, din Gorj
Localnicii sunt în continuare speriați, mai ales că aproape în fiecare zi are loc un nou seism. Cutremurul, care a avut o adâncime de 15 km, s-a resimțit în mai multe județe și a durat 22 de secunde.
Pe TikTok, a devenit viral un videoclip postat de un internaut din Runcu, după cutremurul de ieri, surprins de camerele de supraveghere.
În postarea respectivă se poate auzi zgomotul și se poate observa cum imaginea se mișcă. Seismul a creat panică printre locuitori.
Utilizatorii au lăsat mai multe comentarii în care au spus că seismul s-a resimțit în mai multe zone, iar oamenii sunt speriați de un posibil mare cutremur.
@._chinezu_ #fy #foryou #cutremur #gorj ♬ sunet original - chinezu
Ce spun specialiștii despre activitatea seismică din ultima perioadă
Localnicii sunt tot mai îngrijorați, având în vedere că în ultima perioadă s-au produs mai multe cutremure, într-un timp relativ scurt.
Specialiștii susțin că vor mai exista seisme în Gorj și că nu este exclusă varianta ca, la un moment dat, să aibă loc un seism puternic.
„Sunt formule care stabilesc legătura între magnitudine şi lungimea faliei. Cu cât falia este mai lungă, poate să potenţeze un cutremur cu o magnitudine mai mare. Uitaţi-vă ce lungă este această falie. Nu putem să spunem că zona este necunoscută. Au fost cutremure, dar nu au fost atât de multe şi atât de puternice încât să ne atragă atenţia în mod deosebit, cum a fost zona Vrancea sau Dobrogea de nord”, spunea Mihai Diaconescu, specialist INFP, la Antena 3.