Noi reguli în București după ce rata de incidență a ajuns să se apropie de 13 la mie. Anunțul făcut de prefectul orașului
Nicio zi fără alte noi reguli impuse de autorități în incercarea de a stopa răspândirea noului coronavirus în societate. Acum prefectul Capitalei a anunțat alte măsuri ce se vor impune la nivel de municipiu, după ce rata de incidență a ajuns să se apropie de pragul critic de 13 la mia de locuitori.
- Prefectura București anunță reguli noi în Capitală.
- Incidența cazurilor de coronavirus a ajuns la 12,65 la mia de locuitori în București.
Pentru că Bucureștiul se alfă în topul celor mai afectate zone de infecția cu virusul din China, cu o rată de incidență anunțată sâmbătă, nouă octombrie, de 12,65 la mia de locuitori, Alexandra Georgiana Văcaru, prefectul Bucureștiului, a făcut publice noile măsuri ce se vor institui la nivelul Capitalei.
Prefectul a anunțat noi reguli în București
Astfel, Prefectura București, a decis, ca o primă măsură, pentru ca locuitorii orașului să nu se mai abată de la regulile aflate acum în vigoare, ca în următoarea perioadă Poliția și Jandarmeria să intensifice verificările în zonele publice aglomerate. Acolo unde se impune distanțarea socială și portul măștii de protecție.
”După cum bine știți, incidența este de 12,65 la mia de locuitori. În acest nou context epidemiologic am dispus Jandarmeriei și Poliției, la nivelul municipiului București, intensificarea controalelor în spațiile publice, în mod concret în târguri, piețe și mall-uri. Recomand cetățenilor să respecte întocmai sfaturile specialiștilor privind normele de igienă și distanțare socială. Vă rog să respectăm cadrul normativ și măsurile luate și vaccinarea, pentru propria noastră sănătate”, a spus prefectul Capitalei, scrie Antena 3.
Totodată, Alexandra Georgiana Văcaru a spus public că de acum încolo angajatorii, fie că aparțin de stat sau de privat, vor fi obligați să își desfășoare activitatea astfel încât angajații să vină și să plece de la muncă la o oră distanță. În acest fel, spune ea, se evită aglomerarea la locul de muncă, dar și în mijloacele de transport public în comun.
”Este foarte important, pentru că această măsură este nouă. Am discutat necesitatea introducerii, în cadrul Comitetului astăzi, angajatorii cu, atât instituții publice, cât și angajatorii privați cu un număr de angajați mai mare de 50, au obligația să organizeze programul de lucru astfel încât personalul să fie împărțit pe grupe și să înceapă, respectiv să termine programul de lucru la o diferență de cel puțin o oră, în situația în care nu se poate desfășura activitatea în regim de telemuncă sau muncă la domiciliu, pentru evitarea aglomerării în mijloacele de transport publice, pentru că în felul ăsta vom fluidiza”, a mai adăugat Alexandra Georgiana Văcaru.
Și pentru că tot vorbim de transportul public în comun, trebuie să vă spunem că și la acest capitol se impun schimbări. Așadar, începând de luni, 11 octombrie, s-a anunțat faptul că STB va pune mai multe tramvaie și autobuze pe trasee, tocmai pentru a nu se mai produce acea îmbulzează în ele și în stații la orele de vârf, dimineața și seara.
”De la STB am aflat că vor fi și am și dispus să fie suplimentat numărul de mașini în perioada următoare. Un alt aspect important de armonizare a fost intervalul orar, pentru că a existat o modificare în HG în privința activității operatorilor economici care administrează săli de jocuri, s-a modificat cu ora 24.00 ora maximă. Am armonizat în ceea ce privește organizarea de cursuri de instruire și workshop-uri pentru adulți, cu un număr mai mare de participanți, de 250 de persoane și 300 de persoane în exterior”, a concluzionat oficialul.