O stațiune balneară din România s-ar putea închide din cauza facturilor uriașe la energie. Ce a declarat conducerea: ”Nimeni nu se gândeşte că...”
Criza facturilor la enrergie se simte și în afacerile din România, care sunt obligate să își oprească activitatea din cauza costurilor prea mari. Este și cazul hotelurilor dintr-o stațiune balneară cunoscută, care ar putea să nu mai funcționeze în această iarnă.
- O stațiune balneară s-ar putea închide din cauza crizei la energie
- Facturile devin imposibil de plătit în sezonul rece
Facturile uriașe la energie pare că ar începe să se termine, după declarațiile oficialilor din ultima perioadă. Însă până atunci, consumatorii mari din România trebuie să treacă peste sezonul rece, unde costurile cresc considerabil. Pentru a nu-și pune afacerile în pericol, cei mai mulți aleg să le închidă, fiind în puși în dificultate de tarifele prea mari pe care le plătesc în fiecare luna la energie.
O stațiune balneară din România s-ar închide din cauza facturilor prea mari la energie
Criza prin care trece România a pus afacerile multor oameni sub semnul întrebării, mai ales în perioada iernii. Acest lucru s-ar putea întâmpla și cu hotelurile dintr-o stațiune balneară cunoscută din țara noastră, unde patronii sunt revoltați de situația care s-a creat.
Așadar, în Băile Felix câteva hoteluri ar putea să se închidă pe perioada iernii. Fiind o cunoscută stațiune cu apă termală, aceasta atrage turiști și în sezonul rece, care își doresc să se relaxeze sau să facă anumite tratamente. Însă, în acest an, câteva hoteluri ar putea să își oprească temporar activitatea, până când vremea de afară se va încălzi.
”Niciodată nu am fost într-o astfel de situaţie. E chiar mai rău decât în timpul pandemiei. Noi am lansat în piaţă servicii la tarife majorate cu 15-20%, în timp ce costul energiei s-a dublat şi continuă să crească”, a declarat directorul unui operator de profil.
Hotelurile nu pot să economisească energie
Hotelurile și pensiunile se află într-o situație delicată din acest punct de vedere, deoarece dacă magazinele sau instituțiile publice au găsit alternative pentru a economisi energie, în cazul acestora nu poate să se întâmple acest lucru.
”Nimeni nu se gândeşte că eu nu pot închide încălzirea pe holurile de unde vine omul de la baie, ori să sting becurile în jumătate din hotel ca să plătesc mai puţin. Degeaba am majorat noi tarifele, dacă preţul curentului a urcat de la 0,35 lei pe KWh la 4,7 lei, cât se aude că va fi”, a mai spus directorul, care se teme de faptul că facturile vor creşte la valori imposibil de achitat”, a adăugat directorul.
Citește și: Cât vor plăti românii, în această iarnă, pentru factura la apă caldă şi căldură. Prețurile s-ar putea dubla