O substanță întâlnită în produsele vândute în magazine a fost interzisă în România și Europa. Ce efecte are asupra organismului
O substanță interzisă în România a fost acum interzisă și în Europa. Era întâlnită în produsele vândute în magazinele din țară și avea efecte nocive asupra organismului. Iată despre ce era vorba și cum ne poate afecta.
- O substanță a fost interzisă în România
- Ce efecte avea în organism
Uniunea Europeană a interzis folosirea unei substanțe care, până acum, era foarte des întâlnită în produsele cumpărate din magazine. Acerasta nu mai poate fi găsită nici în România, după ce s-a descoperit despre ea că ar avea efecte nocive.
O substanță a fost interzisă în magazinele din România și Uniunea Europeană
Bisfenolul A este o subtanță chimică, care făcea parte din câteva produse întâlnite în magazinele din România. De curând, aceasta este subiectul unor discuții controversate, iar în cele din urmă a fost interzis în magazinele din România.
La scurt timp, aceasta a fost interzisă și în magazinele din toate țările din Uniunea Europeană. Bisfenolul era folosit pentru fabricarea ambalajelor alimentare, care se regăseau în cea mai mare parte a magazinelor.
Motivul eliminării bisfenolului din magazinele din țările Uniunii Europene și interzicerea folosirii acestuia în continuare este pentru a proteja sănătatea oamenilor și pentru a-i ține departe de riscurile pe care acesta le are.
Ce efecte ar avea bisfenolul asupra organismului
Specialiștii au constatat că bisfenolul A poate avea efecte nocive asupra organismului. Mai exact ar duce la dezechilibru hormonal și poate să afecteze sistemul imunitar al oamenilor. Expunerea oamenilor la această substanță ar duce la probleme de fertilitate și probleme în dezvoltarea fetală.
”Acţionează ca un imitator al estrogenului și poate afecta funcția endocrină, iar ftalații pot pertuba dezvoltarea reproductivă și sistemul endocrin. Aceste probleme de sănătate se dezvoltă adesea pe o perioadă lungă de timp, uneori pe parcursul decadelor”, a declarat medicul pediatru Philip Landrigan.