Orașul din România care are primul frigider comunitar. Oamenii primesc mâncare gratuit
Un oraș din România a devenit primul din țară în care a apărut frigiderul comunitar. În acesta se află o mulțime de alimente de toate felurile, pe care oamenii pot să le ia gratuit, fără să plătească nici măcar un leu. Iată cum funcționează și cine poate să se servească.
- Un oraș din România are o opțiune inedită pentru locuitori
- Oamenii pot să își ia mâncare din frigiderul comunitar
Frigiderul comunitar este o opțiune inedită și unică în România, care a apărut pentru prima dată într-un oraș neașteptat. Acesta este aprovizionat cu o mulțime de alimente, care să satisfacă toate nevoile oamenilor. Vestea surprinzătoare este că acestea sunt gratuite, astfel că oamenii nu vor trebui să plătească pentru ele.
Orașul din România care are primul frigider comunitar
Nu multă lume a auzit de el, însă mulți și-ar dori să îl aibă în orașul în care locuiesc. Ei bine, norocoșii sunt locuitorii din Câmpina și reprezintă un proiect finanțat de Uniunea Europeană. Acesta este o modalitate de a ajuta oamenii mai puțini norocoși, deoarece vor primi mâncare în mod gratuit, fără să plătească pentru alimente.
În frigider se găsesc o mulțime de alimente, printre care lactate, conserve, carne sau chiar și dulciuri. Acesta a apărut în Câmpina în data de 20 martie, iar până în acest moment au făcut solicitări de alimente peste 350 de persoane cu venituri reduse, care au demonstrat că au nevoie de ajutor.
Alimentele nu sunt asigurate de către stat, ci sunt aduse de oamenii din localitate. Aceștia aduc zilnic mâncare, în limita posibilităților fiecăruia. Acestea sunt aduse astfel încât să acopere nevoile oamenilor.
Locuitorii continuă să doneze
Oamenii binevoitori din Câmpina continuă să doneze alimente pentru frigiderul comunitar. Acest lucru le aduce bucurie în suflet. Este și cazul unui bătrân, care a cumpărat o mulțime de alimente pe care le-a donat ulterior, chiar din pensia proprie. Acesta a cumpărat salam, cașcaval și iaurturi pentru oamenii sărmani.
”Un domn de 75 de ani a venit și a adus salam, cașcaval, iaurturi, cumpărate din pensia sa. Știți cât de mult contează ca un om să îți mulțumească pentru că a avut ocazia, pentru prima dată, să mănânce cașcaval? Sau un copil ia din frigider un ou kinder și îți spună că așa ceva a văzut, până acum, doar la televizor”, a declarat Valentin Dimon, managerul proiectului, potrivit Observatorul Prahovean.